Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Het zegt veel over de Eredivisie dat een club als NEC in linkerrijtje staat'

Laatste update:

De sportieve glorie is reden genoeg voor het Algemeen Dagblad om de hondstrouwe NEC-fan Derksen eens op te zoeken. Hij is maar wat blij dat het de Nijmegenaren dit seizoen voor de wind gaat.

Maar Derksen zou Derksen niet zijn als hij niet direct een kritische kanttekening zou plaatsen bij het succes van de Nijmegenaren. "Het zegt veel over de Eredivisie dat een club als NEC keurig in het linkerrijtje staat."

De vaste tafelgast van Vandaag Inside heeft 'zijn' NEC nog nooit beslag zien leggen op een grote prijs. Het grauwe verleden laat het huidige succes des te zoeter smaken. "NEC heeft tijden gehad dat het niet eens op voetbal leek", weet Derksen.

"Dat je al bij de aftrap wist: dat wordt weer een kansloze onderneming." Maar de donkere wolken zijn inmiddels vertrokken uit Nijmegen, en ze zijn ingeruild voor een stralend zonnetje. Niet in de laatste plaats te danken aan geldschieter Marcel Boekhoorn.

"Marcel houdt NEC echt in leven. Als hij zijn handen er vanaf trekt, is het einde oefening", stelt Derksen, die weet hoeveel Boekhoorn al in de club pompte. "Hij heeft me weleens in vertrouwen verteld dat de teller al op 30 miljoen staat."

Financiële mogelijkheden staan alleen nooit gelijk aan sportief succes. Johan Cruijff zei ooit dat hij nog nooit een zak geld had zien scoren. Derksen sluit zich daarbij aan. "100 miljoen er instoppen? Zodat NEC een subtopper wordt? Die garantie heb je nooit."

"Kijk naar Ajax. Hebben 115 miljoen geïnvesteerd en hebben nog steeds het niveau van sc Heerenveen. Nee, dit is prima." Maar dat NEC dit seizoen hoge ogen gooit in de Eredivisie, is bovenal te wijten aan de volgens Derksen kwalitatief matige Eredivisie.

"Laten we wel wezen: Sontje Hansen is een aardig spelertje. En het is mooi dat Boekhoorn Jasper Cillessen heeft kunnen terughalen. Maar het is natuurlijk geen groots elftal, eerder middelmatig. Hoe mooi het ook is wat NEC laat zien, we zitten in Nederland natuurlijk wel naar de tweede garnituur te koekeloeren", besluit Derksen.

Meer nieuws

Manchester United en Ten Hag laten droom van Alejandro Garnacho uiteenspatten
0
'Erik ten Hag moet vrezen voor vertrek van Manchester United-captain Fernandes'
0
Live meepraten in de Keuken Kampioen Divisie play-offs: Excelsior - NAC Breda
2
Xavi Simons reflecteert bij het Nederlands elftal op openlijke kritiek Koeman
3
Nagelsmann maakt eerste drie aanvoerders bekend: Neuer en Kroos gepasseerd
4
Spaans medium meldt akkoord tussen NEC en club in LaLiga voor Jasper Cillessen
20

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties