Hiddink ziet bevrijd Chelsea eerste PL-zege van december boeken

Chelsea - Sunderland 3-1
Onder het toeziend oog van Guus Hiddink - op de tribune - begonnen de spelers van Chelsea als bevrijd aan de wedstrijd. Na nauwelijks dertien minuten spelen was het namelijk al zo goed als gelopen op Stamford Bridge. Branislav Ivanovic, een van de spelers die de laatste maanden veel kritiek te verduren kreeg, kopte al na vijf minuten raak uit een hoekschop. De druk van de thuisploeg hield aan en nog geen zeven minuten later was het 2-0. Ivanovic was dit keer de aangever en Pedro de afmaker. De Spanjaard kreeg de bal met enige fortuin mee, maar schoot gedecideerd raak. Chelsea verzuimde vervolgens wel om de wedstrijd al voor rust helemaal te beslissen.

Kort na de pauze viel de 3-0 echter alsnog. Doelman Costal Pantilimon vergreep zich klungelig aan Willian, die in de zestien het gras opzocht: strafschop. Oscar schoot vervolgens moeiteloos binnen van elf meter. Sunderland kreeg een paar minuten later weer een sprankje hoop dankzij Fabio Borini, die de bal van dichtbij achter Thibaut Courtois schoot. The Blues lieten de teugels ietwat vieren en mocht van geluk spreken dat Borini niet veel later rakelings naast schoot. Jermain Defoe was eveneens dicht bij de 3-2, maar hij verzuimde om te profiteren van slordig uitverdedigen. De bal vloog wederom naast het doel. Gescoord werd er daardoor niet meer.

Everton - Leicester City 2-3
Er komt maar geen eind aan het sprookje van Leicester City. Na de zege op Chelsea van afgelopen maandag liet het succeselftal van Claudio Ranieri zaterdagmiddag zien dat het tot de kandidaten voor de titel mag worden gerekend. The Foxes kwamen na 27 minuten op voorsprong dankzij Riyad Mahrez, die een strafschop binnenschoot. De 0-1 stond echter nog geen vijf minuten. Na een schot van Ross Barkley en een van de lijn gehaald rebound, werkte Romelu Lukaku van dichtbij de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft nam Leicester City alsnog afstand. Tim Howard leidde de 1-2 in met een overtreding in zijn eigen zestien op Jamie Vardy, waardoor Mahrez voor de tweede keer mocht aanleggen van elf meter. Ook nu maakte hij geen fout. Shinji Okazaki besliste niet veel later de wedstrijd definitief. Zwak uitverdedigen leidde tot balbezit voor Vardy, die de Japanner vrij zag staan en de enige juiste keuze maakte. Dankzij een prachtknal van Kevin Mirallas in de korte hoek werd het in de slotfase toch weer even spannend, maar verder dan 2-3 kwam Everton niet meer.

West Bromwich Albion - Bournemouth 1-2
Na knappe zeges op Manchester United en Chelsea ging promovendus Bournemouth zaterdag gewoon door waar het mee bezig is: winnen. Daarbij werden de bezoekers in het zadel geholpen door James McClean, die in de slotfase van de eerste helft een rode kaart pakte na een doldwaze tackle. Een droge schuiver in de korte hoek van Adam Smith betekende vlak na rust de 0-1, waarna WBA rijp leek voor de slacht. De thuisploeg herpakte zich echter en kwam met tien man terug tot 1-1: Gareth McAuley kopte raak uit een hoekschop. WBA leek daarna op weg naar een sensatie, maar in de slotfase ging Bournemouth alsnog met de zege aan de haal. Charlie Daniels benutte een strafschop en tekende voor de 1-2 eindstand. Salomon Rondón moest ver in blessuretijd nog wel inrukken met rood, waardoor de gastheren het duel met negen man eindigden.

Everton 2 - Leicester City 3. Riyad Mahrez en Jamie Vardy waren dit seizoen samen goed voor 28 doelpunten en 11 assists. Het tweetal kostte de koploper 1,9 miljoen euro. #superduo #thefoxes #premierleague