Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Higler legt uit waarom Álvarez 'absoluut geen rood' verdiende

Laatste update:

Na ruim een kwartier spelen raakte Klaassen Troupée in het gezicht. "Het moment van Klaassen daar kijk ik recht in", reageerde Higler zondagmiddag na afloop tegenover ESPN. "Klaassen en Troupée zitten even aan elkaar. Klaassen zwaait een beetje met zijn arm, zo van: ga weg jij. Hij raakt hem eigenlijk vrij ongelukkig, ik denk ook niet dat het zijn bedoeling is, in zijn gezicht. Maar een arm in het gezicht, dat hoort niet op een voetbalveld, dus een gele kaart."

Volgens de verslaggever was het een wedstrijd waarin de spelers er soms wat meer van probeerden te maken dan het eigenlijk was. "Ja dat klopt, we hebben een aantal momenten gezien en dan is het ook fijn dat de VAR dat checkt en feedback geeft. Bijvoorbeeld een moment waarop Martínez een hand in zijn gezicht krijgt en daar meer van probeert te maken. Soms proberen ze er meer van te maken en dat maakt het niet altijd even makkelijk, maar dat hoort bij ons beroep."

Álvarez zorgde voor het meest besproken moment in de eerste helft. In de rug van Higler deelde hij een tik uit aan Sadílek. "De VAR checkt dat, want er ligt een speler op de grond en dat wordt dan gecheckt. Op het moment dat het een mogelijke rode kaart is, dan zal de VAR mij roepen. Wij hebben het net samen gezien en voor mij is het meer een duw, met een beetje de arm, misschien dat er nog een beetje een hand bij zit. Maar niet met voldoende kracht, dus voor mij is het absoluut geen rode kaart. Een slag daar moet kracht bij zitten, daar zit vaak veel meer snelheid in dan het moment dat wij net gezien hebben. Als ik dit op het veld gezien zou hebben, dan had ik geel gegeven."

Bekijk hier de beelden van de tik van Edson Álvarez aan Michal Sadílek.

Higler krijgt de vraag of een natrappende beweging of tik ook kracht moet hebben. "Je hebt soms van die halve tikkies, irritant gedrag noem ik dat. Dat willen we niet, maar er zit een verschil tussen een tikkie uitdelen of echt met je noppen met kracht op iemand gaan staan", aldus Higler, die begrijpt dat dit incident lastig is uit te leggen met oog op een voorbeeldfunctie voor de jeugd. "Ik snap het heel goed. Als ik dit vroeger op het amateurveld gedaan had, dan was het waarschijnlijk knokken met zijn allen. Ik snap heel goed dat het qua voorbeeldfunctie niet heel handig is, maar we hebben wel te maken met de spelregels."

-

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties