Higuaín is niet te stoppen en loopt na 22 duels nog steeds één op één

Napoli - Empoli 5-1
Omdat Juventus eerder deze zondag al wist te winnen van Chievo, wist Napoli dat het zelf ook moest winnen om de koppositie in de Serie A weer terug te krijgen. De thuisploeg begon ook wel goed en was in het eerste halfuur heer en meester, met kansen voor Higuaín, Lorenzo Insigne en Marek Hamsik tot gevolg. Toch was het Empoli dat verrassend en tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam: een poeier van Leandro Paredes na een kortgenomen vrije trap werd nog enigszins van richting veranderd, waardoor José Reina kansloos was. Napoli besloot om niet te lang te treuren en kwam al na vijf minuten op gelijke hoogte, toen Insigne Higuaín vond en el Pipita zijn 22ste doelpunt van dit seizoen binnen kopte.

Weer vijf minuten later kwam Napoli zelfs op voorsprong en ditmaal was Insigne de afmaker. De aanvaller was trefzeker met een prachtig genomen vrije trap, waardoor de thuisploeg met een goed gevoel kon gaan rusten. Zes minuten na rust werd dat gevoel alleen nog maar beter, toen Michele Camporese een voorzet wilde onderscheppen, maar hierdoor een eigen doelpunt maakte. Napoli zat dus op rozen en twintig minuten voor tijd kwam Michele Camporese nog in de buurt van de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal uit een hoekschop ging net naast. José Callejon gooide de wedstrijd vervolgens definitief in het slot, met de 4-1 én 5-1. Napoli heeft nu weer twee punten meer dan Juventus en speelt woensdag in de midweekse speelronde in de Serie A tegen Lazio.

Genoa - Fiorentina 0-0
Fiorentina staat derde in de Serie A, maar kan door het doelpuntloze gelijkspel tegen Genoa later deze zondag worden ingehaald door Internazionale. De beste kans uit de eerste helft was nog wel voor Fiorentina, maar Khouma Babacar werd na een goede steekpass net op tijd van de bal gezet. Aan de overkant kreeg Diego Laxalt kort voor rust de beste mogelijkheid namens Genoa, maar zijn schot werd gekeerd, en vijf minuten na de thee kwam Suso wel heel erg dicht bij de openingstreffer. Zijn schot spatte echter op de paal uiteen, waardoor Fiorentina dus met de schrik vrijkwam. Veel meer kansen vielen er hierna niet meer te noteren en dus bleef de gehate brilstand negentig minuten lang op het scorebord staan.

Udinese - Lazio 0-0
Wesley Hoedt keerde terug in de basis en was de enige Nederlander in dienst van Lazio die zondag in actie kwam tegen Udinese. De verdediger hield het achterin dicht, maar Lazio wist zelf ook niet te scoren. De bezoekers speelden wel bijna de gehele tweede helft met een man meer, omdat Udinese-verdediger Danilo al kort voor rust zijn tweede gele kaart kreeg. In de tweede helft ging Lazio op zoek naar de winnende goal en Alessandro Matri scoorde twee keer, maar allebei deze doelpunten werden afgekeurd. Abdoulay Konko hielp nog een grote kopkans om zeep. Het zorgde blijkbaar voor frustratie bij Matri, want vijf minuten voor tijd kreeg ook hij rood.