Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Hij zei letterlijk: 'I will cut your balls off', ik moest erom lachen'

Laatste update:

"Mijn Mexicaanse vriend verzon en verdraaide alles om mij zo negatief mogelijk af te schilderen", verzucht Van der Luer, die vorig jaar september vertrok bij de Koempels. "Niemand kwam voor mij op, maar wat wil je? Ze waren allemaal bang." De voormalig scout en interim-trainer geeft een inkijkje in de werkwijze van de zakenman uit Mexico. "Toine van Mierlo (hoofdscout, red.) is bedreigd, jeugdtrainers zijn bedreigd. Door García de la Vega, ja. Hij schoof aan bij een vergadering van de academie. Een van de jongens had tot drie uur 's nachts een presentatie voorbereid, in het Engels. Die Mexicaan flikkerde alle sheets zó in de prullenbak. Hij ging geen cent in die opleiding steken."

"En wie in opstand zou komen, had een probleem", vervolgt Van der Luer zijn opmerkelijke terugblik. "Letterlijke woorden: 'I've got a big knife and I am not afraid to use it. I will cut your balls off''. Ik moest erom lachen." De oud-speler van Roda JC was dus niet onder de indruk van de dreigementen van García de la Vega, maar bij anderen zat de angst er wel degelijk in. "Maar zo'n toneelstukje maakt wel indruk op collega's, die hun baantje niet kwijt willen. Ik had niet verwacht dat ze tijdens die arbitragezaak ineens voor me zouden opkomen." Van der Luer mocht bij Roda JC blijven, maar moest dan wel een gedeelte van zijn salaris inleveren. Hij ging daar niet mee akkoord, waarna een arbitragezaak volgde. Uiteindelijk wisten beide partijen tot een schikking te komen.

Van der Luer had al heel snel een slecht gevoel bij García de la Vega, die vorig jaar zomer arriveerde in Kerkrade. "Hij stelde zich voor aan het personeel. Dit was dus een succesvolle private banker. Ik keek naar hem. Schoenen, horloge, riem, jasje. Het plaatje klopte gewoon niet", graaft de voormalig middenvelder in zijn herinnering. "De pers had hij gemeden. Via de keuken van de cateraar was hij het stadion ingekomen, via diezelfde weg ging hij ook weer naar buiten. Dat doe je niet, als je echt zo succesvol bent. Daarbij waren er op dat moment al karren stront uit Murcia over hem heen gekomen. Als zo iemand ineens bij jouw club opduikt, is er alle reden om je zorgen te maken." García de la Vega kreeg uiteindelijk geen toestemming van de KNVB om Roda JC over te nemen en vertrok ruim een halfjaar geleden uit Nederland.

Meer nieuws

In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Verrassende kritiek op rendement Veerman: 'Hij moet meer doen uit open spel'
3
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
11
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
12
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
44
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties