Historisch kampioenschap PSV dankzij late comeback Feyenoord tegen Ajax

Dat het Ajax van Heitinga zich geen puntenverlies kon veroorloven, was in de eerste helft nog terug te zien op het veld. Ajax startte immers uitstekend op Varkenoord. Na de eerste helft stond het al 0-2 door doelpunten van Victor Jensen en Danilo Pereira. De Deen draaide na twaalf minuten open en schoot raak in de verre hoek; de Braziliaan zorgde met een uithaal vanuit het strafschopgebied voor de margeverdubbeling. Ook Feyenoord kreeg voor rust kansen, maar Ajax bleek doelgerichter.

Tegelijkertijd leidde PSV tegen NEC/FC Oss en dus moest Ajax de voorsprong na rust zien vast te houden. Feyenoord bracht de spanning echter terug. Invaller Naoufal Bannis kwam één-op-één met keeper Issam El Maach en maakte geen fout. Het leek te laat om voor een ommekeer te zorgen, maar in de blessuretijd werd het toch 2-2 door een inzet van Lutsharel Geertruida van dichtbij. De Amsterdammers treden nog aan tegen FC Utrecht; kampioen PSV moet nog tegen Vitesse en ADO Den Haag.