Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Hoe een club zich vervreemd van haar achterban

Laatste update:

Maar het had maar zo anders kunnen zijn. Het seizoen was lang, pijnlijk om naar te kijken en mooi om van te genieten. Heerlijke wedstrijden zagen we overal in het land; behalve in het Gelredome. Waar sommige tegenstanders nog wel eens een mooie show weg wilden geven, gaf de Arnhemse club tranentrekkende cadeautjes aan de eens zo altijd trouwe fans die tegen willens en wetens in weer naar het Gelredome gingen.

Trainer Theo Bos, technisch directeur Marc van Hintum en nieuwbakken voorzitter Maasbert Schouten hadden bestuurlijk gezien, dit jaar de overhand. Hoe vaak kwamen zij wel niet in het nieuws. Theo 'The Boss' Bos probeerde telkens weer om de ploeg op scherp te krijgen met uitspraken die de ploeg geen centimeter verder hebben geholpen. De Gelredome moest een onneembare vesting worden, spelers kregen een week vrij bij het behalen van een x-aantal overwinningen, spelers moesten dit, moesten dat maar deden niks.

Ze stonden erbij en keken er naar. Het seizoen begon al bijna verloren met nederlagen tegen Willem II (3-1), ADO Den Haag (1-3) en Groningen in de beker, 1-5. Schandalige prestaties van pseudo-vedetten die alleen maar $$-tekens in de ogen hebben staan. Stuk voor stuk goede voetballers met een slechte mentaliteit. De tonnen aan euro's komen toch wel binnen en de heren voetballers voelen zich meteen te goed om een paar meter meer te lopen, een vooractie te maken, een duel aan te gaan of om bijvoorbeeld maar eens gewoon te gaan voetballen...Ze kunnen het wel, maar het geld maakt ze op jonge leeftijd al gek.

Van Hintum deed er ook nog een schepje boven op. Hij molesteerde het eerste elftal tot het een total loss verklaard iets was. Hij probeerde het ongetwijfeld goed, de intenties zijn meestal niet verkeerd. Marc legde echter het vizier op de verkeerde slag spelers. Jonge talentvolle spelers die al (jaren) in de Eredivisie spelen of gespeeld hebben. In mijn vorige columns heb ik al gezegd wie er zo gefaald zijn. Ik doelde op Frank van der Struijk, Jeroen Drost, Calvin Jong-a-Pin, Niklas Tärväjärvi, Sinan Kaloglu, Lasse Nilsson, Dalibor Stevanovic plus het gros wat ik mis.
Wie er wel geslaagd is? Ja, eigenlijk ook wel weer Jeroen Drost, hij is niet wat we zoeken maar vanwege het ontbreken van beter materiaal speelt hij zich telkens in de basis. Serginho Greene is zeker geslaagd, hij heeft ons punten gekost en bespaard maar zorgde wel voor een balans op het middenveld. En dat terwijl het vorige seizoen routinier én sterkhouder Sébastien Sansoni transfervrij de deur uit liep 'omdat hij te veel salaris vroeg'. Ach ja, volgend seizoen geen Van Hintum meer. Hulde.

Schouten is tussen de wedstrijden door ineens de voorzitter van de Raad van Commissarissen geworden. Het nieuwe boegbeeld van de club, al wil hij het zelf zo niet noemen. Paul van der Kraan, zijn collega op de positie van algemeen directeur, is ook het boegbeeld, maar dan voor supporters. Iets waar Paul de afgelopen zes jaar meermaals heeft aangetoond niet mee om te kunnen gaan. Supporters zijn altijd net iets te kritisch, net iets te emotioneel reagerend en net iets te moeilijk voor de financieel deskundige kraanvogel.

Maasbert heeft de taak de aandelen bij de club te verkopen, Paul lukte het niet en dus moet de selfmade-man het doen. Een prima zaak. Maasbert heeft geen voetbal know-how maar weet wel hoe die een bedrijf moet runnen. De afgelopen jaren is Vitesse verworven van betaald voetbalclub tot een bedrijf waar ze toevallig ook betaald voetbal spelen. De omgekeerde wereld.

De eerste grote actie van Schouten is het vertrek van Van Hintum. Getuige het geschreeuw van Marc, die vond dat de RvC oneerlijk was en hem slecht behandelde, en de reactie van Maasbert, zie ik dat Maasbert het bij het goede eind heeft. Marc heeft gefaald en laat ons achter met een slecht elftal wat niet in balans staat en totaal geen hiërarchie en / of routine herbergt. Waarvoor mijn oprechte dank; not!

Volgend seizoen moet Maasbert doordrukken, koppensnellen en de club op de rit zetten. Ik ben benieuwd wie de technisch directeur gaat worden. Wordt het Ted van Leeuwen, talentenjager van onder anderen Klaas-Jan Huntelaar en Dries Mertens bij AGOVV Apeldoorn, of wordt het een ander en misschien weer een onervaren man? Feit is dat door de acties van Marc en Paul de club is vervreemd van haar supporters. Supporters willen niet meer naar het Gelredome gaan, en dwingen zichzelf nog liever dan thuis te blijven. Wetende dat ze terug komen met een enorm Kwalitatief Uitermate Teleurstellend gevoel. Wetende dat elk seizoen op de huidige toer doorgaan de club verder in het nauw helpt en binnen enkele jaren de doodsteek krijgt.

Vitesse moet terug naar haar kernwaarden, doen waar we goed in waren: jonge talenten halen, opleiden en voor veel geld verkopen. De nieuwe technisch directeur krijgt een enorm zware taak het elftal weer in balans te krijgen en te voorzien van routine en talent. Talent is er wel, routine ontbreekt en mentaliteit ook. Volgend seizoen zullen er weer + / - 5000 supporters minder in het Gelredome zitten. Dat betekent dat je als club ongeveer 7 à 9.000 seizoenskaarten verkoopt; 4000 kaartjes per wedstrijd en maximaal 13.000 supporters in de Dome volgend jaar. Vitesse, het ga je goed. Ik kom wel weer kijken als de club op de weg terug is, naar boven kijkt en met een realistisch vijfjarenplan komt waarin exact staat hoe en wat de club wil; pas dan is het weer 'mijn' club. Tot die tijd blijf ik weer een gewone fan met heel veel geel-zwarte pijn.

Meer nieuws

De Telegraaf: Ajax heeft tien miljoen euro klaarliggen voor één speler
71
'Slot raakt direct een van zijn Nederlandse spelers kwijt bij Liverpool'
7
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Ajax en Feyenoord in strijd verwikkeld om aanvaller van Chelsea
18
'Ajax en PSV zetten zich schrap: United en Bayern jagen op zelfde target'
4
Sleutelspeler kan Manchester City verrassend genoeg verlaten in de zomer
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties