Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Hoe fans van één Engelse profclub twee verschillende aartsrivalen maakten

Laatste update:

Wimbledon werd in 1889 opgericht als Wimbledon Old Centrals FC en speelde het grootste gedeelte van zijn bestaan op amateurniveau. Het werd één van de bekendste amateurverenigingen ter wereld en won maar liefst acht keer de Isthmian League - een amateurcompetitie van clubs uit Londen en omstreken. In 1975 wist Wimbledon als eerste niet-professionele club een club uit de hoogste divisie te verslaan en binnen twee seizoenen werden the Dons eindelijk toegelaten tot het betaald voetbal. Slechts negen jaar na deze mijlpaal promoveerden ze al naar het hoogste niveau.

Na twee jaar in de First Division konden óók de FA Cup-winst worden bijgescheven, waarna de bouw van een nieuw stadion werd aangekondigd. Er kwam echter niks terecht van de plannen en omdat toenmalig thuisbasis Plough Lane niet meer aan de regels van de FA voldeed ging Wimbledon vanaf spelen op Selhurst Park, het stadion van Crystal Palace. De club begon hierdoor langzaam zijn identiteit te verliezen en de ergste vrees van de fans werd in 2003 werkelijkheid. Nadat het gerucht al even ging verhuisde Wimbledon naar het nabijgelegen Milton Keynes, en werden óók - tot ongenoegen van de fans - meteen het tenue en clublogo veranderd.

Het verhaal gaat verder in de video op YouTube.

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
5
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties