Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Hofland zet vraagtekens bij ontslag na 8 duels: 'Vinden meer mensen raar'

Laatste update:

Hofland kreeg woensdagochtend van clubeigenaar Isitan Gün te horen dat Fortuna op zoek gaat naar een andere oefenmeester. "Ik ben heel verdrietig, het doet me heel pijn dat me geen toekomst gegund is hier", verzucht de ontslagen coach in een reactie aan het Algemeen Dagblad. "Anderzijds kan ik zo'n ontslag heel goed relativeren. Er is niemand dood. Voor mijn gevoel ga ik hier door de voordeur weg" Hofland promoveerde met Fortuna in 2018 naar de Eredivisie en hij wist de club in de afgelopen twee seizoenen te behouden voor het hoogste niveau.

Het besluit van Gün om na acht duels al in te grijpen zorgt voor verbazing bij Hofland, die naar eigen zeggen nog steeds een goede band had met de spelersgroep van Fortuna. "Of dat raar is? Dat vinden meer mensen, ja. Dat klopt. En persoonlijk had ook ik er nog alle vertrouwen in dat we met Fortuna snel weer zouden stijgen op de ranglijst. Want hoe groot is het verschil nou met de bovenkant van het rechterrijtje? Maar goed, ik kan er nu toch niets meer aan veranderen." De Limburgers haalden drie punten uit de eerste acht wedstrijden en de eerste zege moet nog worden geboekt. Het bestuur besloot daarop om in te grijpen, met het wegsturen van Hofland als resultaat.

Fortuna Sittard zet Kevin Hofland per direct op straat

De hekkensluiter in de Eredivisie ontslaat de hoofdtrainer per direct.Lees artikel

Hofland denkt dat zijn uitgesproken karakter wellicht heeft meegespeeld in de besluitvorming van Gün. "Ik zeg waar het op staat, dat klopt. Maar ik weet niet of dat de reden is dat ik nu weg moet. In dat bewuste interview (na de nederlaag tegen FC Groningen haalde Hofland uit naar zijn spelers, red.) liet ik mijn emoties gaan. Puur omdat ik zo baalde van die nederlaag. Misschien dat men dat niet vindt kunnen. Nou prima." Volgens Hofland was er intern weinig ophef over zijn woede-uitbarsting na de 1-3 nederlaag tegen FC Groningen. "Wat vaststaat: mijn spelers begrepen mijn woede wél. Ze waren zelf net zo boos."

Volgens Hofland zijn de emoties tegenwoordig beter te beheersen dan in de begindagen van zijn trainersloopbaan. "Maar dat betekent niet dat ik nooit eens een discussie had met iemand. Ook met de leiding, ja. Ik vind dat het ook moet kunnen, het af en toe met elkaar oneens zijn. Ik voer zo'n discussie altijd openlijk, met wie het ook is. Maar nogmaals: of ik daarop ben afgerekend, weet ik niet", aldus de voormalig PSV-verdediger, die hoopt op een nieuwe kans in het betaald voetbal. "Ik wil dolgraag snel weer aan de slag. Ik heb immers niet voor niets mijn papieren behaald."

Fortuna Sittard had Kevin Hofland meer tijd moeten gunnen

Meer nieuws

Amrabat mijdt directe vraag niet en bespreekt toekomst bij Manchester United
5
Fans van Man United reageren op de eerste keer dat ze Malacia dit jaar zien
2
Scholes bestookt Man United-juweel Kobbie Mainoo met grootst denkbare compliment
6
Guardiola looft ex-Ajacied: 'Hoort bij de beste 5 ter wereld op zijn positie'
48
Beelden: Santiago Gimenez trouwt op Mexicaans strand met Fer Serrano
8
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties