Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Hoop is terug bij Turkije door 'Kuntz-effect': 'We gaan naar het WK'

Laatste update:

De sfeer in Turkije rondom de nationale ploeg is omgeslagen sinds de aanstelling van bondscoach Stefan Kuntz, de opvolger van Senol Günes. Laatstgenoemde kreeg zijn ontslag na de 6-1 nederlaag in de Johan Cruijff ArenA tegen Nederland. Noorwegen werd vervolgens op 1-1 gehouden, terwijl er werd gewonnen van Letland (2-1) en Gibralatar. Turkije staat nu tweede en heeft nu uitstekende papieren om de play-offs te bereiken. Als aanstaande dinsdag wordt gewonnen van Montenegro, is de tweede plaats binnen. Zelfs directe kwalificatie is mogelijk. Dan moet Noorwegen met niet al te grote cijfers winnen van Oranje.

Turks international Merih Demiral heeft na zaterdag veel vertrouwen in WK-deelname. "We geloven erin, we gaan naar het WK", zei de Atalanta-verdediger in de Turkse media. Halil Dervisoglu: "We staan tweede in de groep, maar dit zal ons niet tegenhouden", aldus de ex-aanvaller van onder meer Sparta Rotterdam. "De stand motiveert ons en het zal ervoor zorgen dat onze tegenstanders zich zorgen maken." Bondscoach Kuntz wil komende dinsdag niet naar het wedstrijdverloop van Nederland - Noorwegen kijken. "Het resultaat van de andere wedstrijden maakt geen verschil voor onze wedstrijd tegen Montenegro, want wij moeten winnen", aldus de Duitse bondscoach.

In de Turkse media wordt geschreven over het 'Kuntz-effect'. "Stefan Kuntz creëerde een nieuwe sfeer in het team en zorgde ervoor dat de nationale ploeg zijn kansen op verbeterde vervolgde met zeven punten in drie wedstrijden", aldus Fanatik na de zege op Gibraltar. "In de wedstrijd waarin we een verschil van vijf goals met Noorwegen moesten goedmaken, koos de Duitser voor een aanvallende opstelling en maakte Turkije het verschil goed."

Noorwegen dacht dood en begraven te zijn na het gelijkspel tegen Letland. Na het gelijkspel van Oranje in Montenegro was de opluchting dan ook groot bij de Noren. "We leven nog", zei bondscoach Stale Solbakken tegenover TV2. "Maar op dit moment is de irritatie over ons gelijkspel nog groter, want we hadden anders een grote kans op de play-offs gehad." Oranje kan dinsdag een getergd Noorwegen verwachten. "We gaan alles doen om daar te winnen", zegt Solbakken in gesprek met VG.

"Nieuwe hoop", zo kopt de Noorse krant Dagbladet. Noorwegen kan zich direct plaatsen voor het WK bij een overwinning op Oranje. Daarbij kan het de hulp van Montenegro tegen Turkije goed gebruiken met oog op het doelsaldo. "We moeten Montenegro nu extra punten geven op het Eurovisie Songfestival."

Meer nieuws

VZ Kort: Bekerheld Igor Paixão terug op het trainingsveld bij Feyenoord
77
'FC Barcelona krijgt PSG-icoon aangeboden, maar twijfelt sterk'
19
'Presidentskandidaat bevestigt interesse van Ajax in spits Allen Obando'
8
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
6
Reservespeler gaat PSV mogelijk verlaten voor avontuur in Spanje of Engeland
7
Marijn Beuker legt met 1 opmerking enorme fout van Sven Mislintat bij Ajax bloot
52

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties