Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Hopeloos verdedigend Bayern gaat kopje onder bij FC Porto

Laatste update:

De start van Bayern in het Estádio do Dragão was bedroevend. In de tweede minuut ging het achterin al mis: Xabi Alonso liet zich net buiten de zestien meter al struikelend aftroeven door Jackson Martínez en die ging alleen af op Manuel Neuer. De doelman schaarde de spits met zijn linkerbeen, maar kwam weg met slechts geel. Wel ging de bal op de stip en Quaresma schoot koel raak: 1-0. De droomstart voor FC Porto werd zo een feit. En al snel tekende zich een nóg mooier scenario af voor het publiek in Portugal. Kort nadat Robert Lewandowski over het doel van Porto kopte, was het aan de overkant namelijk weer raak.

Dante ging aan de wandel met de bal, maar zag de op zich afstormende Quaresma te laat. Hij gaf de bal kinderlijk weg aan RQ7, die het mooi afmaakte met een schot met buitenkant voet, langs Neuer en in de linkerhoek. Met die tweede goal kwam FC Porto even op gelijke hoogte met de Duitsers als meest scorende club in de Champions League, dit seizoen: beiden hadden er op dat moment in totaal 23 gemaakt. Voor Bayern was het overigens een déjà vu, want vijf seizoenen geleden ging het ook snel mis tegen Manchester United. Toen stond de club echter al na zeven minuten met 2-0 achter.

Josep Guardiola zag het langs de kant met verbazing aan, maar greep niet meteen in. Dat hoefde ook niet, want Bayern hield de schade tot de rust beperkt en kwam zelf terug tot 2-1. Thiago Alcántara profiteerde van goed voorbereidend werk van Jérôme Boateng en maakte het af. Daar bleef het bij in de eerste helft, al werd Casemiro nog gevaarlijk met het hoofd en vroeg Lewandowski vergeefs om een strafschop. In de tweede helft ging FC Porto niet zo voortvarend van start als voor rust, maar scoren deed het wél weer. Er waren twintig minuten gespeeld toen Boateng, de man die bij de goal van Thiago nog de aangever was, in de fout ging.

Hij dook onder een diepe bal door en zag hoe Jackson de bal aannam, weg sprintte en om Neuer heen ging. Met binnenkant links schoof hij vervolgens binnen: zowel Boateng als Dante kwam te laat om de bal nog voor de doellijn weg te halen. Voor Cha Cha Cha was het alweer doelpunt nummer zes in zeven Champions League-duels, dit seizoen. De nekslag was definitief uitgedeeld en FC Porto kwam niet meer in gevaar. Sebastian Rode probeerde het een keer van afstand, maar doelman Fabiano hield 'm eruit. Minpunt voor de return (volgende week dinsdag) is wel dat Danilo ontbreekt: hij pakte een gele kaart die hij zich niet kon permitteren.

-
Wie bereikt de halve finale?

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
3
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
14
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties