Horrorscenario voltrekt zich in blessuretijd voor Besiktas door Sörloth

Trabzonspor had zich geen betere start kunnen wensen in Istanbul, want Sörloth schoot de formatie van trainer Hüseyin Çimsir al in de vijfde minuut van de wedstrijd op voorsprong. De ex-spits van onder meer FC Groningen werd in de diepte gevonden door Badou Ndiaye, waarna hij directe tegenstander Domagoj Vida opzocht en uiteindelijk laag raak schoot in de verre hoek: 0-1.

20Istanbulspor36472516

Bij Besiktas, waar Jeremain Lens als basisspeler ruim een uur meedeed, was de boosheid groot omdat er in aanloop naar het doelpunt van Sörloth een overtreding zou zijn gemaakt op Atiba Hutchinson, maar scheidsrechter Firat Aydinus besloot de treffer toch goed te keuren. Trabzonspor had het na de vroege openingstreffer moeilijk, maar de ploeg haalde de rust uiteindelijk zonder kleerscheuren, mede door uitstekend keeperswerk van Ugurcan Cakir. De 23-jarige goalie verrichte enkele knappe reddingen en was er zo grotendeels verantwoordelijk voor dat Trabzonspor zijn voorsprong meenam naar de pauze.

Besiktas toonde echter karakter en wist de wedstrijd in de tweede helft alsnog te kantelen. Kevin-Prince Boateng gleed in de 57ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen na een lage voorzet van Burak Yilmaz en kort erna bracht Vida de 2-1 op het scorebord. De Kroatische verdediger gaf na een hoekschop het laatste zetje, nadat Boateng in eerste instantie nog de paal had geraakt. Besiktas stevende daarna af op de zege, maar in de 91ste minuut tekende Sörloth toch nog voor de gelijkmaker, door bij de tweede paal te scoren na een voorzet van Caleb Ekuban.