Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

HSV en Dortmund naar kwartfinale beker, Schalke 04 geëlimineerd

Laatste update:

Hamburger SV - 1. FC Köln 2-1
HSV liet zich vorig seizoen al in de eerste ronde piepelen, maar nu is men al een stuk verder gekomen in het bekertoernooi. Enkele minuten voor de rust brak Maximilian Beister de score open voor het team van Bert van Marwijk: Marcell Jansen zette vanaf de vleugel voor en Beister maakte met een volley zijn vijfde doelpunt in de laatste zeven wedstrijden die hij voor die Rothosen speelde. Vroeg in de tweede helft trok Köln de stand in evenwicht via Adam Matuschyk, maar enkele minuten voor het einde toverde Ivo Ilicevic een lach op Van Marwijks gezicht met de winnende.

Saarbrücken - Borussia Dortmund 0-2
Saarbrücken, de nummer voorlaatst van de 3. Liga, was geen moment in staat echt de vuist te ballen tegen het sterke Borussia Dortmund. Jürgen Klopp koos voor een paar reserves in de basiself, onder wie Mitchell Langerak, Oliver Kirch en Julian Schieber. De tweede keus van de trainer voldeed aan de verwachtingen en na twintig minuten was het Schieber die de 0-1 op zijn naam schreef. 'Invalkoning' Jonas Hofmann, die ook eens vanaf de eerste minuut mocht spelen, stiftte de bal richting het midden en daar kopte Schieber binnen. Vroeg na rust waren de rollen omgedraaid.

Dit keer was Hofmann zelf de afmaker en vervulde Schieber de rol van aangever: zijn voorzet kwam in tweede instantie aan en werd succesvol uit de lucht geplukt door Hofmann en binnengeschoten. Met nog zo'n veertig minuten te gaan was de buit eigenlijk al wel binnen voor die Schwarz-Gelben, maar Klopp bracht wel Jakub Blaszczykowski en Lukasz Piszczek om de zege helemaal veilig te stellen. Komende zaterdag wacht Dortmund de kraker tegen Bayer Leverkusen, 's lands nummer twee van dit moment.

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 1-3
Hoffenheim gaf een masterclass counteren in de Veltins-Arena. Het had in de beginfase het meeste balbezit, maar na twintig minuten openden de bezoekers de score doordat een voorzet van Kai Herdling zomaar bij de tweede paal binnenviel. Het werd na een halfuur nog erger voor die Königsblauen toen Kevin Volland na een perfecte uitval van dichtbij de 0-2 achter Ralf Fährmann mikte. Roberto Firmino zorgde voor een 0-3 ruststand door geblunder van Jermaine Jones af te straffen. De spelers van Jens Keller zochten onder een striemend fluitconcert de kleedkamer op. Keller slachtofferde Roman Neustädter en Atsuto Uchida en bracht Max Meyer en Tim Hoogland in de ploeg, maar veel hielp dat niet.

Toch kwam Schalke met nog ruim twintig minuten op de klok op 1-3. Nadat Julian Draxler de paal had geraakt, krulde Jefferson Farfán de eretreffer in de verre hoek. Daar bleef het bij, want ook met extra aanvaller Chinedu Obasi in de ploeg lukte het Schalke niet meer er nog een tweede bij te drukken. De ploeg uit Gelsenkirchen moet zich nu op enkel de competitie en de Champions League richten. Zaterdag gaat men op bezoek bij het Borussia Mönchengladbach van Luuk de Jong. Bij Schalke deed Klaas-Jan Huntelaar niet mee; de aanvaller kampt nog met een knieblessure.

-
Verdient Julian Schieber meer kansen in de basis in de competitie bij Borussia Dortmund?

Meer nieuws

Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
2
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
20
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
10
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties