Hulk en Witsel doen Valencia pijn, stunt negen man Gent tegen Lyon

Valencia - Zenit Sint-Petersburg 2-3
De bezoekers kwamen in de tweede minuut goed weg: een inzet van Joao Cancelo van grote afstand ging tegen de paal. Luttele minuten later sloeg Zenit toe. Doelman Jaume Doménech had geen antwoord op een hard en diagonaal schot van Hulk: 0-1. De ploeg van Nuno Espirito drong Zenit terug op eigen helft, maar daar hadden de bezoekers geen bezwaar tegen. Het meeste gevaar kwam zelfs van Zenit af, maar Doménech hield de thuisploeg op de been. Op slag van rust was het alsnog raak. Met een daverende knal van afstand liet Hulk de doelman van los Che opnieuw kansloos: 0-2.

Nuno gaf de moed niet op en bracht na rust Paco Alcácer en André Gomes binnen de lijnen. Na nog geen tien minuten was Yuri Lodigin niet in staat om een schot annex voorzet van Cancelo uit zijn doel te houden: 1-2. Heel Mestalla voelde dat er meer in zat en de thuisploeg verhoogde de druk op de ploeg van Villas-Boas. In de 73e minuut kon de zwak ogende Lodigin ook niet de 2-2 van Gomes voorkomen, maar Witsel zorgde er al snel voor dat de punten alsnog mee naar Rusland gingen. Doménech kon niets doen tegen het geplaatste schot van de Belg: 2-3.

AA Gent - Olympique Lyon 1-1
In een zeer aangename eerste helft had een voorsprong voor AA Gent zeker niet misstaan. Vooral Laurent Depoitre was voortdurend een plaag voor de verdediging van Olympique Lyon. In de negende minuut was hij Samuel Umtiti de baas en schoot hij de bal tegen de lat. Daarna zag hij een doelpuny wegens buitenspel afgekeurd worden. Aan de andere kant van het veld voorkwam Matz Sels een treffer van Alexandre Lacazette. Enkele minuten voor rust kregen de Buffalo's een flinke domper te verwerken. Dejaegere miste de bal, ging op de voet van Lacazette staan en kreeg een rode kaart.

Na nog geen uur spelen nam Lyon de leiding. Christophe Jallet werd bij een hoekschop uit het oog verloren en hij kopte het leer tegen de touwen: 0-1. AA Gent leefde echter weer na een heerlijke gelijkmaker. Sven Kums bediende op het perfecte moment Danijel Milicevic, die niet faalde en de 1-1 maakte. Drie minuten voor tijd leek het alsnog mis te gaan voor Gent: Thomas Foket kreeg ook rood, voor een overtreding binnen de zestien. Sels groeide echter uit tot held door de penalty van Lacazette met een hand te pakken. Gent stapte zodoende als morele winnaar van het veld.

Het mooiste doelpunt van de avond is ongetwijfeld dat van Alessandro Florenzi tegen Barcelona, maar Hulk maakte zojuist in en tegen Valencia ook een geweldig doelpunt. Wat een knal!!! 󾟭