Huntelaar doet aartsrivaal pijn met rake knal in beladen Revierderby

In de eerste helft werd niet gescoord in Gelsenkirchen, al was de thuisploeg daar wel bijzonder dichtbij. Schalke had het in het eerste half uur lastig met de aartsrivaal, maar met iets meer precisie had Leroy Sané die Knappen wel aan de leiding kunnen helpen. De jongeling raakte echter de paal. Gevaarlijkste man aan de zijde van Borussia was Christian Pulisic, die tot twee keer toe gevaar stichtte. Zowel zijn kopbal als zijn schot miste echter net de juiste richting. Na rust ontbrandde de wedstrijd alsnog.

Vier minuten na de hervatting liet Shinji Kagawa doelman Ralf Fährmann kansloos met een heerlijke stift, maar de vreugde bij de bezoekers was van korte duur. Schalke ging meteen in de tegenaanval en kwam drie minuten na de 0-1 alweer langszij. Doelman Roman Bürki van Dortmund onderschepte een voorzet van rechts, maar bezorgde de bal in de voeten van Sané, die de rebound benutte. Ook de 1-1 bleef niet lang staan, want weer vier minuten later kopte Matthias Ginter een van richting veranderde vrije trap van Henrikh Mkhitaryan binnen.

Schalke zocht daarna opnieuw de aanval en tien minuten na de 1-2 was het wederom raak. Sané vond Huntelaar, die in de zestien naar de grond ging na contact met Sokratis. De Nederlander, al meer dan een maand zonder doelpunt in de competitie, benutte de gegeven strafschop vervolgens zelf: 2-2. Dortmund had daarna via Mkhitaryan, Kagawa en Pierre-Emerick Aubameyang de beste kansen om er alsnog met de zege vandoor te gaan, maar Fährmann hield zijn doel in het restant van de wedstrijd schoon.