Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Huntelaar gidst Ajax met twee treffers naar overwinning op PEC

Laatste update:

Voor het eerst maakten Huntelaar en Kasper Dolberg samen deel uit van de basisopstelling van Keizer en eerstgenoemde liet zich meteen gelden. Binnen zes minuten opende Huntelaar de score, nadat David Neres een lange bal van Donny van de Beek behendig meenam op de rechterflank. De buitenspeler was Bram van Polen te slim af, bestormde het strafschopgebied en vond Huntelaar. Die rondde af achter het standbeen: 1-0. Dat betekende niet dat Ajax voor een eenvoudige avond stond, want in de eerste helft zakte het tempo in.

Het tandem Neres-Huntelaar was wel weer bijna succesvol, toen de spits bij de eerste paal naast kopte na een voorzet van de Brazliaan. Niet veel later knikte Matthijs de Ligt over na een vrije trap van Hakim Ziyech. Een andere mogelijkheid viel Dolberg ten deel op aangeven van Neres, maar ook met Huntelaar aan zijn zijde raakte de Deen niet in vorm. Hij gleed de bal uit kansrijke positie naast. Een fraai balletje van Ziyech stelde Amin Younes in staat om uit de draai te schieten, maar hij wist de van Ajax overgekomen Diederik Boer niet te verschalken.

Kansen waren er dus wel, maar het niveau van de flitsende beginfase haalde Ajax niet meer. PEC wist eveneens geen indruk te maken. Wel moest André Onana een aantal keer ingrijpen voor rust, na speldenprikjes van de bezoekers. In de tweede helft bleef het voetbal van Ajax teleurstellend. De ploeg van Keizer speelde slordig, leed veel balverlies en kreeg ook steeds minder kansen. Aan de overzijde kon Dirk Marcellis zijn ploeg op gelijke hoogte komen, maar hij kopte naast. Het was geen verrassing dat een standaardsituatie uitkomst moest bieden voor Ajax, al gebeurde dat niet.

Invaller Justin Kluivert werd bij zijn eerste actie neergehaald door Van Polen en Ziyech ontfermde zich over de daaropvolgende strafschop. De middenvelder faalde midweeks al vanaf elf meter met Marokko en dat overkwam hem opnieuw: Boer pakte de inzet en keerde daarmee vier van de laatste zes strafschoppen in de Eredivisie. Uiteindelijk was hij toch kansloos toen Ajax vlot richting de 2-0 combineerde. Huntelaar bediende Kluivert, die Ziyech vond bij de tweede paal. Daar kon hij zijn misser goedmaken. Vervolgens controleerde Ajax de wedstrijd en zocht het naar de 3-0, die er kwam via Huntelaar, die kon binnentikken op aangeven van Frenkie de Jong.

-
Vond je Ajax een goede wedstrijd spelen?

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
71
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
14
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties