Huntelaar wijst Schalke 04 de weg; Gouweleeuw de schlemiel bij Augsburg

FC Köln - Schalke 04 1-3
Schalke scoorde slechts één keer eerder zo snel uit een strafschop in een Bundesliga-wedstrijd. Net als Klaus Fichtel in 1976 benutte Klaas-Jan Huntelaar al na twee minuten de elfmetertrap, na een klap in het gezicht van Pierre-Emile Höjbjerg. Köln had hierna langszij kunnen komen, maar onder anderen Anthony Modeste liet mogelijkheden liggen. Die missers kwamen de thuisploeg duur te staan, want na 24 minuten verdubbelde Max Meyer de score. Na ruim een half uur spelen deed Köln wat terug: Leonardo Bittencourt kopte raak uit een voorzet van linksback Filip Mladenovic.

In de tweede helft probeerde Köln langszij te komen, maar de bezoekers van trainer André Breitenreiter gaven niet veel weg. Na 65 minuten hadden die Knappen zelfs op 1-3 kunnen komen, ware het niet dat een krullend schot van Leroy Sané net naast het doel van Timo Horn zeilde. Ralf Fahrmann hield even later Philipp Hosiner van scoren af en Franco Di Santo maakte er na 76 minuten 1-3 van. De invaller voor Huntelaar kopte raak uit een voorzet van Dennis Aogo. Schalke gaf die voorsprong in het laatste kwartier niet meer weg.

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 3-3
Augsburg had niet lang nodig om op voorsprong te komen in de eigen WWK Arena, want Ja-Cheol Koo volleerde de bal na vijf minuten bij de tweede paal in het doel. Hij benutte daarmee een rebound na een schot van Alexander Esswein tegen de lat. Koo maakte er ook nog 2-0 van en Leverkusen kwam het dichtst bij een treffer toen Admir Mehmedi de paal raakte. In de tweede helft completeerde Koo zijn hattrick en daarmee werd hij de eerste Zuid-Koreaan na Heung-Min Son die in één Bundesliga-duel drie keer wist te scoren. Leverkusen kwam wonderwel toch nog terug: Bellarabi, Paul Verhaegh (eigen doelpunt) en Calhanoglu maakten er 3-3 van. Jeffrey Gouweleeuw kreeg vanwege zijn handsbal een rode kaart.

VfL Wolfsburg - Mönchengladbach 2-1
Wolfsburg en Mönchengladbach wonnen vorige week allebei met 4-0, dus voor de wedstrijd (tussen twee ploegen die nog volop meedoen in de strijd om Europees voetbal) was er de hoop op een doelpuntenfestijn. Daar leek het in een attractieve eerste helft in eerste instantie ook op: na een kwartier was het via Julian Draxler al 1-0. Max Kruse maakte er drie minuten tegen zijn oude club 2-0 van, voordat Raffael met een knappe goal iets terugdeed voor Die Fohlen. Na de rust ging de wedstrijd weer gelijk op en moest Koen Casteels al snel redding brengen op een schot van Lars Stindl. Ricardo Rodríguez was namens Die Wölfe ook nog dicht bij een doelpunt, maar zijn afstandsschot spatte uiteen op de paal waardoor het 'slechts' 2-1 bleef.

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 5-1
Stuttgart kreeg met Hoffenheim een angstgegner op bezoek (Die Schwaben wisten de laatste vier Bundesligawedstrijden niet van Hoffenheim te winnen), maar op zaterdagmiddag was daar weinig sprake van. De in degradatienood verkerende bezoekers kwamen na zes minuten al op achterstand toen Georg Niedermeier na een hard schot van Lukas Rupp de rebound binnengleed. Vlak voor rust was het wel raak voor Rupp: hij kreeg de bal helemaal vrijstaand in het strafschopgebied en schoot beheerst binnen. Niedermeier kopte vlak na rust uit een corner de 3-0 binnen, voordat de bezoekers een kwartier voor tijd nog wel de eer redden via Nadiem Amiri. Hoffenheim kon echter niet voorkomen dat Stuttgart via Filip Kostic en Timo Werner zelfs nog uitliep naar 5-1.

Eintracht Frankfurt - FC Ingolstadt 1-1
Eintracht doet hard zijn best weg te geraken uit de gevarenzone, maar het ene punt dat men zaterdag voor eigen publiek pakte verlicht de zorgen nu niet direct. Het begon al slecht: na acht minuten legde Sascha Stegemann de bal op de stip, toen David Abraham hands maakte. Moritz Hartmann legde aan en schoot raak, waarmee hij Ingolstadt de voorsprong bezorgde. Hartmann kreeg daarna nog een kans om te scoren, maar mikte die over. In de tweede helft kwam Eintracht, waar Luc Castaignos nog steeds geblesseerd ontbreekt, terug door een rake kopbal van Marco Russ. Ingolstadt was het even kwijt en moest met een man minder verder (na rood voor Pascal Gross), maar hield toch stand en pakte voor de derde week op rij een punt.

Werder Bremen - Hannover 96 4-1
Voor de fans van Hannover viel er de laatste maanden bitter weinig te lachen en zaterdag leed men weer een nederlaag: de tiende in elf duels. Al vroeg keek men tegen een 2-0 achterstand aan, nadat Fin Bartels van dichtbij een rebound binnenwerkte en good old Claudio Pizarro na een pass van Levin Öztunali ook raak schoot. Kort voor de pauze raakte Hannover wel de paal en daarna volgde uit de hoekschop de 2-1 van de jarige Kenan Karaman. In de tweede helft stelde Werder alsnog orde op zaken en tekende Theo Gebre Selassie voor de derde treffer van die Grünen. Het verzet van Hannover brak en via Zlatko Junuzovic werd het zelfs nog 4-1.