Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk pleiten voor een reserverol voor Memphis bij het Nederlands elftal

Laatste update:

"Ik zou wel graag Donyell Malen in het elftal willen zien", doet de oud-middenvelder zijn verhaal bij de NOS. "In plaats van Memphis. We hebben allemaal kunnen aanschouwen gisteren.... In de eerste wedstrijd zat hij er ook al niet lekker in."

Tegen Polen (1-2 winst) maakte Memphis een bedrijvige indruk, maar de ex-aanvaller van onder meer PSV en Olympique Lyon was ongelukkig in de afwerking. Zijn vervanger in die wedstrijd, Wout Weghorst, bezorgde Oranje vlak voor tijd alsnog de volle buit.

"Zijn status en zijn aandeel die hij in het verleden heeft gehad en ook in de toekomst zal hebben voor het Nederlands elftal is natuurlijk groot", denkt Afellay. "Maar goed, je hebt ook een Donyell Malen die een geweldig seizoen heeft doorgemaakt bij Dortmund. Hem kan je ook op die positie neerzetten."

Een rol in de punt van de aanval voor Malen ziet Afellay toch niet direct voor zich. "Je kan dan Gakpo in de spits zetten, dat heeft hij bij Liverpool ook vaak genoeg gedaan. En dan kan Malen vanaf links."

"En je moet ook gaan denken aan Simons, hij heeft nu al behoorlijk wat kansen gehad. Je kan eraan denken om Veerman weer terug op het middenveld te zetten, waardoor Reijnders doorschuift. Dat zijn dingen waar ik aan zit te denken."

Pierre van Hooijdonk, eveneens aanwezig in de studio, zegt ook 'zeker' te denken aan het vervangen van Simons en Memphis, maar plaatst een kanttekening bij een mogelijke reserverol voor de spits. "Bij Memphis is het net even wat anders. Hij heeft nu een paar wedstrijden in korte tijd gespeeld en komt met een aardige blessuregeschiedenis."

"Dit is misschien het moment dat je hem er even uithoudt, even een wedstrijdje rust, om ook heel te blijven voor de achtste finales. Het enige gevaar dat je dan loopt is dat als het geweldig gaat met degene die je daarvoor opstelt, je als bondscoach in een spagaatje terecht kan komen."

Van Hooijdonk is een uitgesproken liefhebber van Joshua Zirkzee. De spits van Bologna heeft net als zijn collega-aanvaller Brian Brobbey van Ajax nog geen speelminuten gekregen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Transferrecord verbroken: Brighton maakt komst Yankuba Minteh wereldkundig
2
Gimenez scoort opnieuw niet en is met Mexico uitgeschakeld op Copa América
5
Snel akkoord over De Ligt verwacht: Man United doet verdediger meerjarig aanbod
24
Feyenoords 'ideale opvolger van Berghuis' kan Nederland pijn doen op het EK
5
Afellay: 'Hij is de beste dit EK, hij speelt hierna niet meer bij zijn club'
27
Jude Bellingham geeft kraakheldere uitleg over woorden direct na wondergoal
25

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties