Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ibrahimovic schiet Zweden met prachtgoals naar EK

Laatste update:

Ibrahimimovic werd in het Parken Stadion de zesde Europese speler die het aantal van zestig interlanddoelpunten bereikte. Ferenc Puskás, Sándor Kocsis, Miroslav Klose, Gerd Müller en Robbie Keane gingen hem voor. De 34-jarige steraanvaller van Paris Saint-Germain brak na negentien minuten de ban toen hij een hoekschop van Kim Källström met een behendige beweging in de verre hoek volleerde: 0-1. Ibrahimovic snoerde daarmee de Denen de mond, want in de beginfase waren de roodhemden sterker en kwamen zij één keer dicht bij de openingstreffer toen Kim Källström een corner van Christian Eriksen tegen zijn eigen doellat werkte. Thomas Delaney schoot vervolgens hoog over.

Na de goal van Ibrahimovic kon Denemarken geen vuist meer maken. Alleen Eriksen werd nog even gevaarlijk, maar zijn vrije trap werd naar de zijkant gestoten door Andreas Isaksson. Via Ibrahimovic en Daniel Agger, die de bal bijna in eigen doel schoot, was Zweden voor rust nog dicht bij het verdubbelen van de marge in Kopenhagen. Denemarken kwam voor de tweede helft redelijk sterk uit de startblokken en was na 53 minuten dicht bij de gelijkmaker: Erik Johanssen schatte een voorzet van Eriksen verkeerd in en had geluk dat de bal vervolgens een halve meter naast ging. De bal wilde maar niet goed vallen en de tijd tikte dan ook weg voor de Denen.

Na 73 minuten had de gelijkmaker absoluut moeten vallen, maar Sebastian Larsson haalde een schot van Eriksen voor de lijn weg. Die misser kwam Denemarken duur te staan, want drie minuten later werd het 0-2: Ibrahimovic krulde een vrije trap op weergaloze wijze in de hoek en leek het duel daarmee te beslissen. Het werd desondanks toch nog spannend, omdat het door kopballen van Yussuf Poulsen en Jannik Vestergaard 2-2 werd. Verder kwam Denemarken echter niet meer en daardoor mag Zweden zich komende zomer melden in Frankrijk.


-

Meer nieuws

Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
0
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
19
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties