Ideeënloos Arsenal sneuvelt tegen vierdeklasser Bradford

Bradford City - Arsenal 1-1 (Bradford wint na strafschoppen)
Arsène Wenger toonde aan de ontmoeting met de vierdeklasser serieus te nemen en liet Arsenal met een vrijwel complete A-ploeg aan de aftrap verschijnen. Het bleek geen invloed te hebben op de start van de Londenaren, want die was dramatisch. Het enthousiaste Bradford nam na zestien minuten spelen de leiding uit een hoekschop die over alles en iedereen heen vloog en bij de tweede paal binnen werd geknald door Gary Thompson. Arsenal had lange tijd geen antwoord op het agressieve spel van de thuisploeg en werd pas in de laatste tien minuten voor rust gevaarlijk. Kieran Gibbs (volley net naast), Francis Coquelin (bal op de paal na fraaie actie) en Gervinho (grote misser voor open doel) kregen de bal echter niet tussen de palen.

De goede fase voor rust bleek geen opmaat voor een betere tweede helft. Wederom was het inspiratieloos bij Arsenal en ontbrak het de bezoekers aan ideeën. Tot aan de zeventigste minuut wist de ploeg niet meer te creëren dan een mogelijke kans voor Lukas Podolski, ware het niet dat Bacary Sagna slordig omsprong met het balbezit en zijn Duitse ploeggenoot niet goed bediende. Het schot van invaller Alex Oxlade-Chamberlain, twintig minuten voor tijd, leidde het slotoffensief van de gasten in, maar ook dat leek Arsenal weinig soelaas te bieden. Twee minuten voor het eindsignaal kopte Vermaelen echter alsnog van dichtbij de gelijkmaker binnen, waardoor beide ploegen een half uur extra door moesten voetballen.

Uiteraard was het in die verlening eenrichtingsverkeer. Arsenal slaagde er echter niet in om de afweer van de stugge thuisploeg voor een tweede keer te slechten, ook al kregen Gibbs (kopbal over) en Santi Cazorla (knal op de lat) wel mogelijkheden om het duel alsnog middels een veldgoal te beslechten. In de strafschoppenserie gaf Arsenal totaal niet thuis. Missers van Santi Cazorla, Marouane Chamakh en Vermaelen betekenden dat Bradford de daverende sensatie compleet kon maken. De nummer vier van de League Two kan nu in een zetel achterover leunen en afwachten wie in de halve eindstrijd als tegenstander fungeert.

Norwich City - Aston Villa 1-4
Aston Villa bewaarde het lekkerste voor het laatst. De bezoekers, met Karim El Ahmadi in de basiself, kwamen na negentien minuten spelen op achterstand door toedoen van Steve Morison. Met een prachtig schot bracht Brett Holman de zaak een minuut later weer in balans en daarna was het wachten. Ondanks vele kansen over en weer duurde het namelijk tot 78e minuut tot de 1-2 viel. Andreas Weimann tekende op aangeven van Fabian Delph voor die treffer en nam drie minuten later ook nog eens de 1-3 voor zijn rekening. Christian Benteke, die de assist leverde bij het derde doelpunt van de avond, schoot vervolgens in blessuretijd de 1-4 eindstand op het scorebord. The Villans zijn daarmee verzekerd van de halve finale.