Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Iedereen bij Antwerp denkt al aan landstitel maar in slotfase gaat het mis

Laatste update:

Antwerp, viermaal eerder kampioen en vanwege de oprichting in 1880 de oudste club van België, begon met Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp en Janssen aan de kraker tegen Union Sint-Gillis, waar Bart Nieuwkoop startte. Met de massale steun van het thuispubliek begon Antwerp voortvarend en de aanvallende intenties leidden al na een kwartier tot de 1-0. De opgekomen Stengs wist Janssen te bereiken in de zestien en de aanvaller knalde de bal in een keer in de linkerhoek. Er moest wel even worden gewacht op goedkeuring van de VAR, die een overtreding op Senne Lynen en eventueel buitenspel van Janssen checkte. De goal werd goedgekeurd en de fans van Antwerp konden andermaal uitbundig juichen. Stengs had voor rust zelfs voor de 2-0 kunnen zorgen op aangeven van Janssen, maar hij schoot hoog over.

Meer: Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag | ‘Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp’

Er was na rust meer tegenslag voor Union Sint-Gillis toen Siebe Van der Heyden na een duel met Janssen een schouderblessure opliep en zichtbaar met veel pijn het veld verliet. Het werd nog erger voor de bezoekers toen Lynen Ekkelenkamp keihard van achteren neerhaalde en een directe rode kaart kreeg voorgehouden. Janssen ging niet lang daarna hard door op invaller Ross Sykes en kreeg daarvoor geel. De doelpuntenmaker liep daarbij kramp op en Van Bommel besloot direct om zijn aanvaller te wisselen. Janssen zat zichtbaar aangeslagen op de bank en moest toezien hoe zijn ploeggenoten het bijna een halfuur zonder hem moesten doen.

Ekkelenkamp miste in kansrijke positie met een volley, al stond hij op dat moment buitenspel. Van Bommel haalde de middenvelder later naar de kant en gooide onder meer Gyrano Kerk voor de leeuwen. Antwerp dacht de overwinning wel over de streep te kunnen trekken tegen het tiental, maar kwam bedrogen uit. Een schot van Cameron Puertas hobbelde via de ongelukkige Arthur Vermeeren in het doel met nog tien minuten op de klok. Kerk kwam in de slotminuut een teen te kort om de 2-1 te produceren. Er werden zes minuten bijgetrokken, maar een winnaar kwam er niet meer in Antwerpen.

Antwerp en Union Sint-Gillis staan nu allebei op 46 punten, al beschikt de formatie van Van Bommel over een beter doelsaldo. Daarnaast kreeg het als enige een half bonuspunt na afloop van de reguliere competitie. Het is alsnog kampioen bij winst op Racing Genk op de slotdag van de kampioenspoule op 4 juni. De titel gaat tevens naar Antwerp als men gelijkspeelt en Union Sint-Gillis eveneens een punt pakt als het dezelfde dag aantreedt tegen Club Brugge. Ook nummer drie Racing Genk kan nog kampioen worden.

Jupiler Pro League
Royal Antwerp FC
1 - 1
union St Gilloise

Meer nieuws

Sergiño Dest brengt supporters van PSV in korte video zeer slecht nieuws
9
Meerdere Italiaanse spelers trappen in nepaanbiedingen uit Saudi-Arabië
6
Arne Slot ziet na Pepijn Lijnders tweede Nederlander vertrekken bij Liverpool
9
'Verdediger van PEC kan fraaie overstap maken naar LaLiga of Premier League'
4
'Ik weet dat Christian Eriksen nog steeds een fijn gevoel heeft bij Ajax'
13
Luciano Spalletti betrekt 4 legendes om EK-titel met Italië te prolongeren
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties