Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'IJzeren hand' van Wormuth creëert angst in Groningen: 'Dat zie ik nog te veel'

Laatste update:

Wormuth kreeg bij binnenkomst de fikse taak van technisch directeur Mark-Jan Fledderus om dit seizoen Europees voetbal te behalen. Het wil echter nog niet helemaal vlotten voor Groningen: na zeven competitieduels staat de club twaalfde en creëerde het de minste kansen van alle Eredivisie-teams. Wormuth denkt dan ook dat hij iets meer tijd nodig heeft om zijn werkwijze door te laten dringen bij zijn selectie. "Uiteraard zeg ik dat we er alles aan doen om de play-offs te halen. Maar als het niet gebeurt, dan is het ook geen ramp, want we zijn aan het bouwen", zegt de 62-jarige oefenmeester tegenover RTV Noord.

Met dat 'bouwen' bedoelt Wormuth onder meer het uitdunnen van de selectie, een veranderde teamhiërarchie en de eis van honderd procent inzet. Ngonge schoot wat betreft dat laatste tekort volgens de ex-trainer van Heracles Almelo en werd begin september teruggezet naar de beloften. "Als trainer probeer ik altijd positief te zijn, maar aan de andere kant ben ik ook heel direct. Daar hebben sommige spelers problemen mee. Als het niet goed is, dan zeg ik dat. Spelers waren daar misschien zelfs een beetje bang voor. Dat ze wellicht net als Cyril Ngonge werden teruggezet. Maar als ze alles geven hoeven ze daar niet bang voor te zijn", aldus Wormuth.

De trainer ziet angst ook nog te veel terug in het spel van zijn ploeg. "'We moeten zorgen dat deze jongens weer met zelfvertrouwen gaan spelen en zich zeker voelen, want nu zie ik nog te veel angst. Dan kunnen ze echt voetbal spelen, want zonder het nodige zelfvertrouwen hebben we toch al acht punten behaald." Van de zeven Eredivisie-wedstrijden in het huidige seizoen wist Wormuth er twee te winnen, speelde hij er twee gelijk en verloor hij er drie. Komende zaterdag staat er een ontmoeting met AZ in de eigen Euroborg op het programma.

Ngonge weer in de armen gesloten
Ngonge is na een afwezigheid van een kleine maand weer terug bij de selectie van FC Groningen, zo meldt RTV Noord. De aanvaller miste vanwege een disciplinaire straf de wedstrijden tegen SC Cambuur (0-1 winst) en Sparta (2-1 verlies). Ngonge ging op advies van Wormuth aan de slag met een psycholoog en kan zaterdag thuis tegen AZ zijn rentree maken.

Meer nieuws

'Bayern München schakelt na afwijzing Rangnick door naar Julen Lopetegui'
1
EK haalbaar? Arteta bevestigt terugkeer Jurriën Timber in selectie Arsenal
3
Verweij denkt dat Nederlander in beeld komt bij Ajax: 'Er is veel enthousiasme'
10
Is dit de meest politiek beladen voetbalderby van West-Europa?
4
Prachtig gebaar van spelersgroep Vitesse: 'Op naar de twee miljoen!'
2
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties