Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik dacht toen niet dat het ooit wat met mij zou worden in het leven'

Laatste update:

In een interview met The Guardian vertelt Lovren zijn indrukwekkende levensverhaal. "Als we waren gebleven waar we woonden, was er zeker iemand omgekomen. Er werd besloten dat we naar Duitsland zouden vertrekken, mijn ouders zeiden dat ze geen keus meer hadden. We pakten dus een paar tassen in en gingen met een kleine auto richting Duitsland. Het was enorm moeilijk voor mijn ouders om die stap te zetten, ze waren toen 27, 28 jaar."

"We spraken geen Duits, we kenden niets in Duitsland. We waren als een blinde, het was heel moeilijk voor het gezin", roept Lovren in herinnering. "Maar het heeft me ook iets gegeven, namelijk de wetenschap dat het leven nooit gemakkelijk is. Je moet hard werken voor datgene wat je toekomt. Ik heb gezien hoe het mijn ouders is vergaan en heb tegen mezelf gezegd: dat wil ik niet zelf meemaken. Ze hebben me alles gegeven wat ze me konden geven, maar veel was het niet", aldus Lovren.

Na zeven jaar keerde het gezin terug naar Kroatië, maar de toen tienjarige Dejan sprak de taal helemaal niet. "In München had ik veel vriendjes en ik had er al zeven jaar op Duitse scholen opzitten. Ik was tien toen we terugkwamen in Kroatië en het kostte me twee jaar voordat ik de taal onder de knie had, vooral het schrijven. Ik dacht niet dat het ooit wat met me zou worden. Het was moeilijk, want andere kinderen maken je toch belachelijk als je er niet veel van snapt."

"Over een toekomst in het voetbal dacht ik verder niet veel na. Ik was twaalf, dertien jaar toen ik vaker en serieuzer begon te spelen en merkte dat ik best goed was. Toen wilde Dinamo Zagreb me hebben en dacht ik: hé, misschien kan ik toch iets bereiken in het leven. Ik droomde toen van Bayern München, dat was mijn elftal op dat moment. Ik stond op de foto met Giovane Elber, Mario Basler, Bixente Lizarazu. Ik was zoals die jongetjes die hier, bij Melwood, staan te wachten."

Nadat hij in 2006 prof werd bij Dinamo Zagreb, ging het allemaal vrij snel met Lovren. Hij werd twee keer Kroatisch kampioen met de club en verdiende vervolgens een grote transfer naar Olympique Lyon. Het was daar niet altijd prettig, weet hij nog. "Ze bekritiseerden me heel veel, al vanaf het begin. Ze vroegen zich af wie die jongen van tien miljoen euro was, het was altijd 'waarom dit', 'waarom dat', 'waarom zus' en 'waarom zo'. Er was altijd wel iets. Als ik goed speelde, had niemand het erover. Speelde ik slecht, dan was ik het eerst aan de beurt in het journaal", aldus Lovren. "Ik werd er niet gerespecteerd."

Uiteindelijk pikte Southampton de verdediger een jaar geleden op in Frankrijk en hij viel bij the Saints meteen in de smaak. Na veel soebatten ging de club met tegenzin akkoord met een transfer van Lovren naar Liverpool. Brendan Rodgers is lyrisch over zijn nieuwe verdediger en heeft hem al vergeleken met Jamie Carragher. "Ik heb tegen hem gezegd: ik ben 25, ik zal mijn best doen. Zoveel ervaring als Carragher heb ik niet, maar het is wel een eer dat de trainer me met hem vergelijkt."

-

Meer nieuws

Mossou haalt na promotie NAC met oud screenshot z'n gram bij Chris Woerts
0
Gepromoveerd NAC Breda wijdt slechts 10 woorden aan bijzonder 'wedstrijdverslag'
10
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Chris Woerts houdt zich niet in en pakt Memphis Depay online in één zin hard aan
8
Na Francesco Acerbi moet volgende Italiaan het EK in Duitsland missen
4
Dani Carvajal twijfelt niet en wijst teamgenoot aan die Ballon d'Or moet winnen
28

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties