Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik denk zelfs: als we in de WK-finale stonden, dan hadden we die gewonnen'

Laatste update:

"Ik ben trots", opent Kompany op de Belgische tv. Hij spreekt van 'twee à drie dagen afzien' na de nederlaag tegen Frankrijk in de halve finale. "Het was moeilijk te verteren. Vandaag hebben we getoond dat we echt voor die derde plaats wilden gaan. We zijn nog nooit zo hoog geëindigd op een WK. Dus: ik ben trots", aldus de mandekker. "Ik denk zelfs: mochten we de finale gespeeld hebben, dan hadden we die gewonnen. Uiteindelijk hebben we zeven matchen gespeeld, zes keer gewonnen. Dit is mooi. Voor de supporters is dit een geschenk."

Dat België won, was mede te danken aan een verdedigende ingreep van Toby Alderweireld. Halverwege de tweede helft, bij een 1-0 stand, haalde de verdediger de bal ternauwernood van de lijn na een stiftbal van Eric Dier. "Ik was aan het gokken: 'Gaat hij de bal terugtrekken of niet?'. Uiteindelijk koos hij voor de stiftbal en ik was nog net op tijd. De bal stuitte zo dat ik bang was om hem in eigen doel te schieten. Uiteindelijk ben ik blij dat ik hem nog heb kunnen weren."

Volgens Alderweireld toonde België in Sint-Petersburg veel wilskracht. "We wilden per se die derde plek pakken en zijn goed begonnen. We hebben ons mentaal nog een keer ingespannen voor België. Met de derde plek hebben we een belangrijke stap gezet. We mogen als land toch trots zijn", aldus Alderweireld. Bondscoach Roberto Martínez vindt het een verdiende derde plek. "Ik denk dat we op dit WK gezien hebben dat deze spelers niet wilden rekenen op talent. Talent brengt je ergens, maar deze spelers wilden als team alles doen om resultaten te behalen."

-
Denk je dat België een eventuele finale had gewonnen?

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
78
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties