Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik ga nergens van uit, maar het liefst speel ik voor Nederland'

Laatste update:

Struijk werd geboren in de Antwerpse deelgemeente Deurne, maar verhuisde op zijn vierde met zijn ouders naar Voorburg. Met zowel de Nederlandse als de Belgische nationaliteit, kan de 22-jarige verdediger voor beide nationale elftallen uitkomen. De voorkeur van Struijk is echter duidelijk. "Om sportieve redenen wil ik België niet uitsluiten. Maar ja, diep van binnen, als ik terugdenk aan mijn dromen als kleine jongen: het liefst speel ik voor Nederland", zegt hij in gesprek met Voetbal International.

De centrale verdediger heeft drie interlands voor Oranje Onder 17 achter zijn naam staan, maar vernam vervolgens niks meer van de KNVB, tot Erwin van de Looij, bondscoach van Jong Oranje, hem polste voor het EK Onder 21 van afgelopen zomer. "Ik zei tegen Van de Looi dat ik wilde wachten", zegt Struijk. België had zich via bondscoach Roberto Martínez daarvoor namelijk ook bij de mandekker gemeld. "Martínez was er vroeg bij. Uit zijn verhaal sprak veel vertrouwen. Ineens moest ik een keuze maken waarover ik niet eerder had nagedacht."

Door de coronapandemie werd de procedure om een voetbalpaspoort voor België te krijgen vertraagd, waarna Struijk zelf besloot om de keuze over zijn interlandcarrière voorlopig op pauze te zetten. Inmiddels heeft hij de knoop doorgehakt, maar sinds Van de Looi hem polste voor het EK Onder 21, vernam hij niks meer vanuit Zeist. "Best vreemd, toch?", vindt Struijk. "Ik ga nergens van uit, denk niet dat ik zomaar word opgeroepen ofzo, er zijn veel goede centrale verdedigers. Maar als de KNVB mij bijvoorbeeld laat weten dat ze me in ieder geval een beetje in de gaten houden; dat zou wel heel fijn zijn." Struijk is ook dit seizoen weer onbetwiste basisspeler bij Leeds. Tot nog toe kwam hij tot twaalf optredens in de Premier League.

Meer nieuws

Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
0
Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
14
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
8
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
9
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
17
Live meepraten in de Eredivisie: Heracles Almelo - RKC Waalwijk
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties