Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'

Laatste update:

Volgens journalist Óscar Méndez van Relevo is het duidelijk: 'Ajax wil Swedberg'. De Spanjaard stelt dat de Amsterdammers in 2022 al in de markt waren voor de aanvallende middenvelder, die destijds Celta de Vigo boven Ajax en Club Brugge zou hebben verkozen. De huidige nummer zeventien van LaLiga maakte die zomer 5,5 miljoen euro over naar Hammarby voor Swedberg,

Inmiddels zou Ajax opnieuw interesse hebben in Swedberg, die zich de afgelopen jaren nog niet heeft ontwikkeld tot een basisspeler bij Celta de Vigo. Sinds zijn transfer naar Spanje, bijna twee jaar geleden, kwam Swedberg pas 782 minuten in actie, verdeeld over 24 optredens. Wel wist hij al vier treffers te noteren.

Relevo stelt dat de Nederlandse recordkampioen een duidelijk plan heeft met Swedberg. "Ajax, dat een van hun slechtste seizoenen in de 21ste eeuw beleeft, wil Swedberg een van de leiders maken van hun nieuwe project komend seizoen." Volgens de Spaanse sportwebsite heeft Ajax Swedberg meermaals gescout, zowel bij Celta de Vigo als de Zweedse jeugdelftallen.

Ajax zou zich zelfs al beraden over een miljoenenbod dat boven de aankoopprijs van Celta de Vigo gaat uitkomen. Wel verwacht Méndez dat de transfersom onder de 10 miljoen euro zal blijven. Celta de Vigo wil Swedberg nog niet van de hand doen, waardoor de club geen genoegen neemt met verlies.

"In Vigo vinden ze dat hij zijn ware potentieel nog niet heeft kunnen laten zien en zijn ze ervan overtuigd dat hij dat onder de nieuwe trainer Claudio Giráldez wel zal bereiken", aldus de stellige Méndez.

Celta de Vigo is mogelijk wel bereid om Swedberg komende seizoen op huurbasis te laten vertrekken, maar hoopt nog altijd dat hij op de langere termijn slaagt. Wel zou Ajax een interessante optie zijn voor Swedberg zelf, daar de club niet opgeeft, zelfs niet na de eerdere afwijzing in 2022.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
9
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
62
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties