Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik heb Neres gewaarschuwd voor het uitgaansleven in Amsterdam'

Laatste update:

Ajax haalde Neres bewust al in januari 2017 binnen, zodat hij de tweede seizoenshelft van 2016/17 alvast kon wennen aan zijn nieuwe omgeving. Door de doorbraak van Justin Kluivert kwam hij onder Peter Bosz nauwelijks aan spelen toe en daar kreeg Neres het uiteindelijk lastig mee. Ook onder opvolger Marcel Keizer was de Braziliaan geen vaste waarde. Ajax drukte de aankoop van minstens twaalf miljoen euro op het hart om geduldig te zijn. Wamberto, tussen 1998 en 2004 actief bij Ajax, gaf hem daarnaast ook adviezen over het leven in Nederland.

De 44-jarige landgenoot van Neres maakte 'ongeveer hetzelfde' mee als Neres, vertelt hij. Voor hem was het echter 'wel makkelijker', omdat hij al jarenlang in België speelde voor zijn transfer naar Ajax. "David moest heel erg wennen aan de taal, het weer en het Ajax-systeem. Dat laatste is heel anders dan bij de clubs in Brazilië. Bij Ajax moet je als vleugelspeler veel meer bewegen zonder bal. Ik heb hem ook gewaarschuwd voor het uitgaansleven in Amsterdam, haha. Een gevaarlijke plek voor spelers, met al die discotheken."

"Maar David is een goede jongen, die alleen af en toe een hapje gaat eten in de stad", benadrukt Wamberto. Dit seizoen blonk Neres in de Champions League uit tegen ploegen als Benfica, Bayern München en Real Madrid, maar het steekt dat hij slechts acht hele wedstrijden speelde in de Eredivisie. In de winter kon hij voor 45 miljoen euro naar Guangzhou Evergrande, maar volgens Wamberto ligt ook de Europese top binnen bereik als Neres 'geconcentreerd blijft'. "In de Champions League is hij enorm geconcentreerd, maar dat moet hij ook in de Eredivisie laten zien tegen bijvoorbeeld ADO Den Haag."

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties