Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik hoop dat de concurrenten al een beetje bang zijn'

Laatste update:

Door BART KRUYT

Hij is pas twintig jaar oud, maar speelt zaterdag zijn negentigste competitiewedstrijd voor Ajax en is al bezig aan zijn vierde seizoen in het shirt van de landskampioen. Christian Eriksen is als jonge speler al een van de blikvangers in de Eredivisie en mede daarom door Nike uitgekozen om de nieuwe Nike Green Speed II-voetbalschoenen te promoten. In het buitenland worden deze schoenen gedragen door toptalenten als Stephan El Shaarawy, Mario Götze, Theo Walcott en Eden Hazard: spelers die op jonge leeftijd al vaak beslissend zijn voor hun club en/of land. In Nederland is Eriksen dus aangewezen voor de nieuwe schoenen van Nike. "Een leuk cadeautje voor mij", lachte de Deen dinsdagavond in de Amsterdamse Kalverstraat, waar de lichtste en 'meest groene' voetbalschoen van dit moment werd gepresenteerd aan de pers. Zaterdag zal Eriksen de kicksen voor het eerst dragen, tijdens de competitietopper Ajax-PSV.

"Ik ben nu nog niet zoveel met die wedstrijd bezig", zei Eriksen na afloop van de presentatie tegen Voetbalzone. "Ik denk ook niet dat het goed is om op je vrije dag de hele tijd met die wedstrijd bezig te zijn en te denken hoe het zou kunnen verlopen. Vanaf morgen (woensdag, red.) gaan we er op de trainingen naar toeleven. We zetten nu opnieuw de achtervolging in: in het eerste jaar lukte het net niet om kampioen te worden, in de laatste twee seizoenen werden we het gelukkig wel. We hebben dus bewezen dat we terug kunnen komen, we zijn er goed in. Ik hoop dat de concurrenten al een beetje bang zijn voor ons. We zouden natuurlijk het liefst nu al bovenaan staan, maar als je aan het einde van de competitie maar op de eerste plaats staat: daar gaat het om."

Het seizoen is veertien speelronden onderweg en opvallend is dat Ajax al zes keer gelijk heeft gespeeld: ook tegen enkele mindere goden uit de competitie. "Of we in topwedstrijden beter spelen? Soms is dat wel zo, ja", gaf Eriksen toe. "Meestal zijn we tegen de andere ploegen uit de competitie wel de bovenliggende partij, maar we hebben niet altijd de drie punten gepakt, terwijl je dat vooraf misschien wel verwacht had. Ik weet niet waar dat aan ligt: we werken gewoon hetzelfde naar iedere wedstrijd toe." Speelt onderschatting een rol? Wellicht. Tegen PSV zal dat in ieder geval niet gebeuren. "Ze hebben een heel sterk team, dat de meeste doelpunten maakt", wist Eriksen. "Als ze winnen, dan zijn het vaak ook overtuigende, ruime overwinningen. Ik vind PSV sterker dan vorig seizoen, maar iedereen heeft goede aankopen gedaan. Ieder team is sterker geworden."

Geldt dat ook voor Ajax? "Goed, we zijn wat mensen kwijtgeraakt, maar er zijn ook goede vervangers voor teruggehaald", zei Eriksen. Het vertrek van Gregory van der Wiel werd intern opgevangen, door de zelf opgeleide Ricardo van Rhijn, en de opvolger van de aan Tottenham Hotspur verkochte Jan Vertonghen (de Fin Niklas Moisander) maakte in het verleden in de Amsterdamse jeugdopleiding ook al eens kennis met het Ajax-spelletje. Voor de routinier Deen Christian Poulsen, die de naar Newcastle United vertrokken Vurnon Anita moet doen vergeten, is het voetballen in Amsterdam echter een geheel nieuwe ervaring.

"Hij is een echte controleur en nog wat defensiever ingesteld dan Vurnon", zei Eriksen over zijn landgenoot. "Het Ajax-spelletje is voor hem natuurlijk ook nog een beetje wennen, hij heeft niet zoals Vurnon de hele opleiding van Ajax doorlopen. Ik vind dat ons middenveld meestal goed staat en het is lekker om altijd iemand achter je te hebben lopen voor wanneer je de bal kwijtraakt. Of het de opdracht van de trainer is dat Poulsen vaak naast de verdedigers speelt? Dat zou je aan de trainer moeten vragen, maar het is niet iets wat is afgesproken bij een tactische bespreking. Het is gewoon zijn manier van spelen. De ervaring van Christian is in ieder geval erg belangrijk voor ons, op de trainingen laat hij altijd van zich horen en probeert hij ons te helpen. En van de Champions League raakt hij niet onder de indruk, want hij heeft alles al een keer meegemaakt."

Dinsdag, drie dagen na de topper tegen PSV wacht de volgende kraker alweer, speelt Ajax voor het laatst dit seizoen in die Champions League. De Amsterdammers staan momenteel derde in Groep D, goed voor een plek in de Europa League, maar kunnen op de laatste speeldag nog ingehaald worden door Manchester City. De Engels landskampioen gaat op bezoek bij Borussia Dortmund, terwijl Ajax (evenals in de afgelopen twee jaar) naar Spanje vliegt voor een confrontatie met Real Madrid. "De vorige wedstrijden daar liepen niet zo goed af, maar we moeten een resultaat boeken om het in eigen hand te houden", blikte Eriksen vooruit. "En anders hoop ik dat Dortmund ons helpt. Ze hebben een beter team dan Manchester City en ik ben het met de trainer eens dat Dortmund echt ver kan gaan komen in de Champions League. Ze hebben echt een heel erg sterk elftal."

-
Denk je dat Ajax dit seizoen weer landskampioen wordt?

Meer nieuws

'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
0
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
14
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
8
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
6
Rick Karsdorp afgemaakt door Italiaanse media na cruciale fout: 'Ongeschikt'
9

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties