Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik stelde maar één vraag: wie is de beste? 'Louis van Gaal', zei iedereen'

Laatste update:

Gerbrands legt uit dat het management van AZ na Henk van Stee en Co Adriaanse op zoek was naar een grote naam als nieuwe trainer. In de aanloop naar het seizoen 2005/06 werd intern gediscussieerd over wie Adriaanse op moest volgen. "Ik heb eigenlijk maar één vraag gesteld: Wie is de beste trainer? Toen zei iedereen: Louis van Gaal, maar wel met de toevoeging dat 'hij toch nooit naar AZ zou willen komen'", herinnert Gerbrands zich nog.

De directeur stelde voor het in elk geval te proberen bij de op dat moment werkloze coach. Zou Van Gaal 'nee' zeggen tegen AZ, dan zou de club de volgende op de lijst bellen. "Op een
donderdag maakte Adriaanse om 12.00 uur zijn vertrek bij AZ bekend. Om 12.05 uur belde Dirk Scheringa Van Gaal op in zijn vakantiehuis in Sitges. Truus van Gaal vertelde me later dat ze met Louis naar het journaal van 12.00 uur zat te luisteren en dat ze zo hoorden van het vertrek van Adriaanse", aldus Gerbrands.

"Ze vroeg aan Louis of hij dacht dat AZ hem zou benaderen. 'Dat denk ik wel', zei hij, waarna de telefoon over ging… We zijn er twee dagen later heen gevlogen om met elkaar in gesprek te gaan." Van Gaal zou uiteindelijk liefst vier seizoenen werkzaam zijn bij AZ en in het laatste jaar won de club de landstitel. De trainer vertrok vervolgens richting Bayern München, waar hij andermaal succesvol was. Vrijdagavond staat Van Gaal langs de kant bij Spanje-Nederland, zijn eerste WK-wedstrijd ooit.

Louis van Gaal is de beste AZ-trainer geweest in de geschiedenis

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
14
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
22
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties