Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik vond dat ik moest spelen, maar Ten Hag is de baas, hij beslist'

Laatste update:

"Ik vond dat ik moest spelen, maar de trainer is de baas. Hij beslist", benadrukt Labyad in een interview met Het Parool. De multifunctionele aanvaller, die tegen FC Utrecht als middenvelder begon, is overigens blij met de ontwikkeling van Lassina Traoré, die bij Ajax geregeld een basisplaats krijgt van Ten Hag. "Hij heeft het geweldig gedaan. Lassina heeft veel en belangrijke goals gemaakt. Voor mij was het een kwestie van: borst vooruit, hoofd omhoog en nóg harder werken." Labyad vindt dat hij het nodige toevoegt aan het spel van Ajax. "Ik kan scoren, ik heb een steekpass in huis en ik houd het overzicht, zoals bij dat doelpunt van Davy Klaassen (de 0-1 tegen FC Utrecht, red.). En ik werk hard, ik ben geen luie voetballer."

Davy Klaassen: 'We moeten Ryan af en toe een beetje afremmen'

Ten Hag vindt het mooi dat Labyad na de zeperd in Groningen karakter heeft getoond. "Zakaria had in dat duel ook geen rendement, maar nadat hij vervolgens uit het elftal ging, heeft hij zijn koppie niet laten hangen, weerbaarheid getoond. Door goed te trainen heeft hij deze kans verdiend", zei de Ajax-coach tegen De Telegraaf. "Als mens was het moeilijk om hem eruit te halen, want het was onredelijk hoe hij werd benadeeld. Door rode kaarten (tegen Sparta Rotterdam en Vitesse, red.) moest hij twee keer worden gewisseld. En de vierde wedstrijd, tegen FC Groningen, had het hele team een offday. Maar in de top is het niet altijd rechtvaardig."

Labyad is overigens opgeroepen voor de nationale ploeg van Marokko, net als voormalig ploeggenoot Hakim Ziyech. Men staat op 13 en 17 november tegenover de Centraal-Afrikaanse Republiek in de kwaliticatiereeks voor de Afrika Cup. Hij werd in oktober ook al opgeroepen, maar toen liet Ajax hem vanwege de coronacrisis niet vertrekken. Labyad speelde in maart 2018, toen nog als speler van FC Utrecht, voor het laatst in het shirt van Marokko. De Ajacied, met vijf interlands achter zijn naam, debuteerde in 2012 bij de Leeuwen van de Atlas.

Zakaria Labyad verdient een basisplaats bij Ajax

Meer nieuws

Ajax hakt knoop door over toekomst van Damián van der Vaart
12
Mario Been ziet 'veel logischere optie' voor Feyenoord dan Nuri Sahin
17
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
12
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Newcastle United
9
De winnaars van de Gouden Schilden 2023/24 zijn bekend: Roda JC hofleverancier
2
Live meepraten in de Premier League: Brighton & Hove Albion - Chelsea
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties