Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik vond het onterecht dat ik met Oranje niet naar het WK 2010 mocht'

Laatste update:

Engelaar werd door Marco van Basten geselecteerd voor het EK 2008 en vormde met Nigel de Jong het defensieve blok op het middenveld. Hij maakte ook deel uit van de voorlopige selectie voor het WK 2010, maar toenmalig bondscoach Bert van Marwijk gaf Stijn Schaars de voorkeur. Die beslissing deed zoveel pijn, dat Engelaar zich er niet toe kon zetten om meteen na het WK terug te keren bij Oranje. Hij liet een oefeninterland tegen Oekraïne schieten; destijds noemde hij dat een van de moeilijkste beslissingen in zijn leven. "Ik heb daar zeker geen spijt van. Ik heb ook zeker niet bedankt. Dat heeft de bondscoach toen voor mij gedaan. Hij vond dat dat het risico was, omdat ik die wedstrijd niet speelde. Maar ik heb er geen spijt van", vertelt hij.

Engelaar blikt terug op Oranje-tijd: 'Dat was voor Van Basten later wellicht moeilijker'

"Ik had toen zo'n litteken over van het gemiste WK. Ik vond het ook niet terecht. Ik had een goed EK gespeeld, ik was basisspeler, ik had het hartstikke goed gedaan… Dus ik vond het gewoon niet terecht dat hij me zomaar buiten die selectie liet", blikt de voormalig middenvelder terug. "Het was niet op basis van voetballende redenen. Dat deed gewoon heel veel pijn, zeker als je ziet hoe het WK daarna verliep. Het was een fantastisch WK. Dat gun ik alle jongens zeker. Maar zo'n oefenwedstrijd daarna, waar niemand echt bij hoefde te zijn, met allemaal jonge jongens uit Jong Oranje… Dat kon ik op dat moment gewoon niet opbrengen. Het was misschien niet verstandig, maar ik had niet het gevoel dat hij me serieus nam."

"Ik had niet het idee dat hij me erbij haalde met het idee om mij de kans te geven om er weer bij te komen", zegt Engelaar over Van Marwijk. "Dan had hij me wel meegenomen naar het WK. Ik wist gewoon dat ik geen toekomst had. Dat oefenwedstrijdje zou daar niet heel veel aan veranderen. Ik heb hem opgebeld en gezegd dat ik te veel pijn had en het niet kon opbrengen. Ik zei dat ik niet bedankte en dat ik hoopte dat hij me erna wel weer zou oproepen. Maar ik wilde even bijkomen. Vervolgens heeft hij de keuze gemaakt om me niet meer op te roepen. Dat is de consequentie en die moet je accepteren."

Meer nieuws

Besiktas plaatst zich voor bekerfinale en kan seizoen kleur geven
0
Emotionele Noa Lang doet zijn verhaal op Instagram: 'Er zijn fouten gemaakt'
8
Jeremain Lens kondigt live op televisie het einde van zijn carrière aan
8
Schalke 04 handhaaft zich middels klinkende zege in de 2. Bundesliga
8
Enrique verrast met invulling spitspositie voor return tegen Dortmund
5
Live meepraten in de Champions League: Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund
30

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties