Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik walg ervan en heb gezegd dat hij moet stoppen'

Laatste update:

In een speciale persconferentie van de UEFA, naar aanleiding van alle commotie rond de FIFA en de naderende presidentsverkiezingen in Zürich, herhaalde Platini wat hij al langer zegt: de tijd van Blatter zit erop. Vier jaar geleden beloofde Blatter dat hij op zou gaan voor zijn laatste termijn aan het hoofd van 's werelds grootste voetbalfederatie, maar hij hield geen woord: hij liet vorig jaar weten dat zijn missie 'nog niet voltooid was' en dat hij zich in 2015 weer zou aanmelden voor de verkiezingen. Daar was Platini erg ontstemd over.

De recente ontwikkelingen van woensdag, waarbij de politie een inval deed in het hotel waar het uitvoerend comité van de FIFA verbleef, heeft Platini met belangstelling gevolgd. Hij zegt donderdag dat hij buikpijn krijgt van wat er allemaal gaande is binnen de wereldvoetbalbond. "Genoeg is genoeg, ik walg ervan. De grote, grote meerderheid van Europese landen zal voor prins Ali stemmen. We willen niet meer verder met deze voorzitter", benadrukte de Fransman.

Platini gaf vorig jaar reeds aan dat hij zelf niet zou meestrijden in de verkiezingen en dat hij zich pas in de toekomst kandidaat zou willen stellen. Voor nu hoopt hij vurig dat de Jordanese prins Ali bin-Al Hussein de voorzitter van de FIFA wordt. De tijd van Blatter zit er in elk geval op. Platini zocht de Zwitser op tijdens diens overleg met de andere confederaties. "Blatter gaf mij het woord, maar ik zei dat ik hem persoonlijk wilde spreken. Ik heb tegen Sepp gezegd dat hij ermee moet stoppen. 'Je bezorgt de FIFA een heel slecht imago', zei ik daarbij."

"Jij en ik hebben samen gewerkt en samen gewonnen, maar vandaag vraag ik je te stoppen." "Hij zei tegen mij: 'Michel, we kennen elkaar goed, maar het is te laat. Ik kan nu niet vertrekken.' Hij zei dat met teleurstelling in zijn stem. Maar wij steunen prins Ali en we vragen anderen datzelfde te doen. Ik krijg er tranen van in mijn ogen, maar er zijn te veel schandalen geweest", aldus Platini. Hij vermoedt dat prins Ali een minimum van 45 of 46 stemmen wint bij de UEFA-lidstaten, van de in totaal 53. De Jordaniër heeft 71 stemmen nodig om de tweede ronde te halen en 105 stemmen nodig om de verkiezingen te winnen.

Denk jij dat Prins Ali vrijdag de FIFA-verkiezingen wint?

Meer nieuws

Zorg minder voor Feyenoord: Roma lijkt uitgesloten van Champions League-deelname
5
Sleutelspeler is bezig aan laatste weken bij Twente: 'De club wil mij verkopen'
2
Beerschot maakt definitief besluit over toekomst van Dirk Kuijt bij de club
2
'Bizar gerucht: FC Barcelona laat oog vallen op Eredivisie-degradant'
7
Plaats voor onder anderen Kaplan en Kökçü in EK-voorselectie Turkije
22
Oosterwolde door gelekte kleedkamerbeelden opnieuw hoofdrolspeler in Turkse rel
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties