Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik werd woedend toen ik las dat ik Chelsea - Ajax had verpest'

Laatste update:

"Chelsea - Ajax was een fantastische wedstrijd voor een scheidsrechter", vertelt Rocchi in een terugblik voor de UEFA-documentaireserie Man in the Middle. "De wedstrijd was ongelooflijk, want er werden acht doelpunten gemaakt en één doelpunt werd afgekeurd", doelt de Italiaanse scheidsrechter op een afgekeurd doelpunt van Abraham bij een 1-1 stand. "Mensen denken dat wanneer een scheidsrechter iemand een rode kaart geeft, wij ervan genieten, maar ik ben juist teleurgesteld als het gebeurt."

In de 68ste minuut werd het duel op Stamford Bridge volledig op zijn kop gezet. Blind incasseerde zijn tweede gele prent voor een tackle op Tammy Abraham, waarna Callum Hudson-Odoi de bal tegen de arm van Veltman schoot, die eveneens zijn tweede geel kreeg en ook nog eens een strafschop veroorzaakte. De kritiek spitste zich onder meer toe op een overtreding die Christian Pulisic maakte op Blind, vlak voordat de rode kaarten werden uitgedeeld. Doordat de tackle van Blind op Abraham niet direct tot de strafschop leidde, mocht de videoscheidsrechter niet ingrijpen. Dat was alleen het geval geweest als Hudson-Odoi had gescoord in plaats van tegen de arm van Veltman had geschoten.

De kritiek die hij kreeg, stak Rocchi. "Als er problemen zijn in een wedstrijd vind ik het niet leuk om de kranten te lezen en om op sociale media te kijken. Ze zeiden na de wedstrijd dat ik door de rode kaarten de wedstrijd heb verpest. Ik wil niks verpesten in een wedstrijd", maakt hij duidelijk. "Natuurlijk maak ik soms fouten, maar toen ik las op internet dat ik de wedstrijd heb verpest, werd ik niet alleen gefrustreerd, maar ook woedend. Ik heb nooit één moment gehad in mijn leven dat ik op voorhand dacht: ik ga een wedstrijd verpesten."

Meer nieuws

Memphis Depay keert na 4e spierblessure dit seizoen terug in selectie Atlético
4
Ajax-fans zetten walgelijke spreekkoren in tijdens kampioensduel met AZ O18
98
Voetbalfans belagen pro-Palestijnse activisten met vuurwerk in Amsterdam
7
Chelsea kruipt door het oog van de naald met uiterst belangrijke late zege
6
Borussia Dortmund levert absolute wanprestatie en verliest dik na blunders
6
Brahim Díaz neemt Real Madrid bij de hand tegen gedegradeerd Granada
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties