Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik wil bewijzen dat ik nog steeds een goede speler ben'

Laatste update:

Van der Vaart gaat met rugnummer acht spelen en is volgens de krant BT in één klap de bestbetaalde voetballer in de hoogste afdeling van Denemarken geworden. Hij gaat namelijk meer dan 805.000 euro per jaar verdienen en zoveel strijken ze zelfs bij regerend- en recordkampioen van FC Kopenhagen niet op. De helft van het salaris wordt door sponsoren betaald en Van der Vaart maakt waarschijnlijk zijn debuut in de Europa League-playoffwedstrijd van volgende week donderdag tegen Osmanlispor.

Midtjylland gaat zaterdagavond op bezoek bij Kopenhagen, maar dat duel lijkt nog te vroeg te komen voor de 109-voudig international van het Nederlands elftal. "Ik ben erg blij. Het was een lange week", zei Van der Vaart bij de presentatie. "Maar ik denk dat dit een mooie dag is voor mij en de club en ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Het was niet makkelijk. Ik ben erg blij dat ik hier ga spelen en wil de club en het team graag helpen. Het is in mijn ogen een uitstekende ploeg. Ik hoop op een mooi seizoen, wil weer gaan trainen en bewijzen dat ik nog altijd een uitstekende speler ben. Bedankt."

De meningen in Denemarken over de komst van de linkspoot lopen uiteen. Columnist Sören Hanghöj schreef vorige week al uit te kijken naar de presentatie van Van der Vaart: "De dag waarop Van der Vaart gepresenteerd wordt in het rood en zwart van de club uit Herning, is misschien wel een van de mooiste dagen in de geschiedenis van deze competitie. Hij was ooit een van de meest begeerde middenvelders van Europa en zal een ongelooflijke pr-waarde vertegenwoordigen. Voor de club én de competitie." Hanghöj is er echter nog niet van overtuigd dat Van der Vaart gaat schitteren in Denemarken.

"Hij zal in het begin overladen worden met gejuich en lof, maar als zijn aanwezigheid eenmaal als normaal wordt gezien, vrees ik dat hij het moeilijk zal vinden om de motivatie te vinden om in een voetballand te spelen waarin hij vooral actief is vanwege zijn vriendin (Estavana Polman, red.) en zijn zoon. Ik heb met enkele mensen gesproken die mij meer over de persoon konden vertellen. Zo heeft Van der Vaart bepaald geen positieve rol gespeeld in het vertrek van Zlatan Ibrahimovic bij Ajax en zijn privéleven is al een hoofdstuk op zich. Van der Vaart is dan ook het Nederlandse antwoord op de Beckhams. Ik was daarom verrast toen mijn beeld over Rafael ten positieve veranderde."

"Hij is, zo kreeg ik te horen, een open, vriendelijke en sociale persoonlijkheid. Zijn probleem is alleen dat hij een beetje naïef, jaloers en onbegrepen is geweest. Van der Vaart is een speler met ongelooflijk veel talent, maar het ligt niet in zijn karakter om daarmee te koop te lopen. Echter: aan het begin van deze eeuw was hij een van 's werelds meest veelbelovende voetballers. Nu komt hij naar de Deense Superligaen. Dat zegt eigenlijk alles", schreef Hanghöj. Ook de analisten Mikkel Bischoff en Morten Bruun moeten nog maar zien of Van der Vaart een serieuze rol van betekenis gaat spelen bij Midtjylland.

"Hij zal niet snel een plekje veroveren in het elftal. Hij past namelijk niet direct in het systeem dat ze spelen omdat ze erg hoog druk zetten. Hij is een luxepaard dat vooral graag de bal wil hebben. Hij is zó'n grote speler waardoor het moeilijk is om 'nee' te zeggen, maar hij is zeker niet de speler die Midtjylland nodig heeft. Hij is een speler die de competitie besprenkelt met sterrenstof, maar daar blijft het dan ook bij", aldus oud-verdediger Bischoff. Oud-middenvelder Bruun sloot zich bij de woorden van zijn collega aan: "Ze moeten het systeem aanpassen als hij komt. Ze zullen met twee aanvallende middenvelders moeten spelen. De twijfels over zijn motivatie zijn ook wat mij betreft echter gerechtvaardigd."

Van der Vaart wordt op basis van zijn erelijst door de Deense pers gezien als de grootste speler aller tijden in de Deense competitie en zijn prijzenkast is inderdaad goed gevuld. Van der Vaart werd met Ajax twee keer kampioen, won de Johan Cruijff Schaal en KNVB Beker, pakte met Real Madrid de Supercopa en bereikte met het Nederlands elftal de WK-finale van 2010. Hij sleepte daarnaast talloze persoonlijke onderscheidingen in de wacht, waaronder de Golden Boy Award en drie keer de prijs voor het grootste Ajax-talent van het jaar. De toppspelare, zoals hij door Midtjylland reeds werd omschreven, zal zich echter nog één keer serieus moeten bewijzen.

"Het belangrijkste voor mij is dat Van der Vaart graag wilde komen en de criticasters wil laten zien dat hij nog niet klaar is op topniveau", zei trainer Jess Thorup afgelopen zondag al. "Hij heeft geconstateerd dat hij nog niet klaar is met zijn carrière dat hij ons tevens wil helpen met de jonge spelers die we hebben. Hij wil iedereen laten zien dat hij het nog kan." De krant Ekstra Bladet concludeerde in de editie van deze woensdag dat Van der Vaart zich meer dan wie dan ook moet bewijzen in de Superligaen. "Hij moet met zijn prestaties op het veld laten zien wie hij is: de aartsengel Rafaël die presteert én de jonge spelers begeleidt óf wordt hij toch meer een Van der Sneglevaart (slakkengang, red.)?"

Een video die is geplaatst door TV 2 SPORT (@tv2sportdk) op

Denk jij dat Rafael van der Vaart een succes wordt bij FC Midtjylland?

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
1
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
10
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties