Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik wil sowieso in beeld blijven bij Oranje, dus valt een aantal clubs af'

Laatste update:

Door ERIK VAN DAM

In zijn derde seizoen bij PSV kende Lens een uitermate sterk begin, maar nu is hij iets teruggezakt. Toch heeft hij een goed gevoel, zegt hij. "We hebben als team helaas te vaak onnodig verloren. Dan doel ik natuurlijk op PEC-thuis van vorige week, maar ook op de wedstrijden tegen RKC Waalwijk, FC Utrecht en Vitesse. In dat laatste duel kregen wij zes open kansen, maar niet één ging erin. Dan kunnen we in totaal wel dik zestig keer gescoord hebben, maar dan zou ik al die doelpunten toch liever verspreid zien over andere wedstrijden", aldus Lens. "Sommige wedstrijden hadden we gewoon kunnen winnen. Waar dat mee te maken heeft? Ik denk met de instelling. Vooraf wil iedereen uiteraard drie punten pakken, ik ook. Dat neem ik mezelf dus niet kwalijk en de anderen ook niet. Maar je ziet wel een bepaalde matheid over de ploeg heenkomen. Bovendien missen we soms wat geluk; af en toe werkt dat tegen ons", zegt de geboren Amsterdammer.

Vrijdag in Eindhoven kwam de vijfde nederlaag van PSV tot stand tegen PEC Zwolle. Dieper dan het verlies werden echter de gebeurtenissen rond Erik Pieters blootgelegd. De back keerde na maandenlange afwezigheid terug in de basiself, maar kreeg rood en dupeerde daarmee zijn team. Uit woede sloeg hij in het stadion een glazen ruit met zijn arm kapot. "We weten allemaal wat Erik doorgemaakt heeft, hij heeft twee operaties gehad aan zijn middenvoetsbeentje en keihard zijn best gedaan om terug te komen. Hij krijgt rood, wij verliezen: ik snap dat stukje frustratie wel. Ik praat zijn actie nu niet goed, maar ik begrijp zijn emotie wel op dat moment. Ik heb het bij AZ al eens eerder meegemaakt met Sergio Romero, die sloeg ook door."

"Het is niet heel slim, maar zoiets kan gebeuren. Emotie hoort bij het spelletje, dit ook", zegt Lens troostend richting zijn teamgenoot. Zelf uitte Lens ook emotie, dit seizoen. De vroege wissel van Orlando Engelaar tegen Willem II verleidde Lens ertoe te zeggen dat zijn ploeggenoot wel iets meer respect had verdiend. Ook zei hij hardop dat het PSV-publiek soms wat te kritisch kan zijn. "Als ik wat moet zeggen, dan zeg ik het. Al zijn er ook momenten waarop ik vind dat ik iets moet zeggen, en dan zeg ik het níet. Van de momenten waarop ik me uitsprak heb ik geen spijt. Als dat weer moet, zal ik het opnieuw doen", weet Lens.

Hij werkte woensdagavond mee aan de presentatie van de nieuwe Nike Mercurial Vapor IX in de hoofdstad. De plek waar hij in december de enige goal van PSV op zich nam in de verloren kraker tegen Ajax. Lens hoopt in de topwedstrijden die er nog aankomen voor zijn team te schitteren, belangrijk te zijn en punten te pakken. Het liefst van alles pakt hij de landstitel met de Brabanders, om vervolgens een nieuwe koers te bepalen. De 25-jarige aanvaller gaf al aan open te staan voor een ander avontuur: de leeftijd is er naar en zijn nieuwsgierigheid is groot. "Ik ben heel realistisch", zegt hij over de stap die hij straks hoopt te maken. "Op het moment dat ik een heel goed jaar heb doorgemaakt en een club als Southampton komt opnieuw voor mij, dan zal ik misschien iets langer wachten. Maar draai ik een minder seizoen en wil een dergelijke club me hebben, dan moet ik realistisch zijn en daar 'ja' op zeggen."

"Ik ben niet erg gecharmeerd van de Serie A. Het Duits en Engels voetbal is mij meer op het lijf geschreven, daarom spreek ik mijn voorkeur uit voor die twee landen. De ambitie is er en aan het einde van het seizoen zal ik het afwegen, of ik de stap wel of niet zal maken. Ik wil sowieso in beeld blijven voor het Nederlands elftal, dus dan vallen er een aantal competities en clubs weg. Rusland? Dat zou inderdaad zo'n land zijn dat niet geheel past in het beeld van Oranje", beaamt Lens. Hij weet echter ook dat niets hem garandeert dat hij bij een respectabele club in de Premier League of Bundesliga terechtkomt. "Voor nu is het nog niet te zeggen wat het zal worden. Het hangt af van hoe ik het doe bij PSV."

Jeremain Lens speelt na dit seizoen in de...

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
8
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
3
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
74
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
15
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties