Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik wilde Bale halen, maar er was geen zes miljoen euro'

Laatste update:

Bale speelde van 2005 tot 2007 voor Southampton en ging daarna aan de slag bij Tottenham. Hij had echter moeite door te breken in Londen en dat verleidde Martin Jol ertoe een poging te doen hem naar Hamburger SV te halen. De Nederlandse trainer had van 2004 tot 2007 zelf op White Hart Lane gewerkt en had Bale een paar maanden voor zijn eigen ontslag zien arriveren bij de club.

"Tottenham zag Gareth als een linksback, maar de beste linksback op aarde was hij niet. Hij was stukken creatiever dan dat, hij had een enorme versnelling. Iedereen zag wel dat hij geschikter zou zijn in een aanvallender rol. Gelukkig zag Harry Redknapp dat op den duur. Ik zag de potentie van Bale meteen, maar anderen dachten er in die begindagen van zijn loopbaan anders over", zegt Jol tegen talkSPORT.

"Dat leidde ertoe dat ik hem naar HSV wilde halen, toen ik daar zelf aan de slag ging. We moesten alleen veel geld voor hem betalen, zo rond de vijf of zes miljoen euro. Dat was er op dat moment niet, dus vroeg ik Daniel Levy (Tottenham-voorzitter, red.) of we Bale op huurbasis mochten halen. Dat was alleen niet mogelijk", zegt Jol terugkijkend. "Dus ja, HSV had Bale voor zes miljoen euro kunnen kopen. Hij kwam er niet doorheen bij Spurs, dus boden ze hem elders aan."

Het kwam uiteindelijk toch nog helemaal goed met de Welshman. Redknapp posteerde Bale verder naar voren op de linkerflank en in het seizoen 2010/11 brak hij definitief door. Met een indrukwekkende hattrick tegen Internazionale in oktober 2010 in de Champions League vestigde hij zijn naam en in de seizoenen die volgden bleef Bale ijzersterk presteren. Na het seizoen 2012/13, waarin hij 21 competitiedoelpunten had gemaakt, nam Real Madrid hem over.

Was Gareth Bale ook zo succesvol geworden, als hij naar Hamburger SV was gegaan?

Meer nieuws

'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
0
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
4
Rick Karsdorp afgemaakt door Italiaanse media na cruciale fout: 'Ongeschikt'
6
Uitleveringsproces Promes aan Nederland begonnen: 'Dan kan het heel snel gaan'
12
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
14

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties