Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik zag Cruijff dat doen en dacht: waarom heeft niemand dat eerder bedacht?'

Laatste update:

Hoddle, icoon van Tottenham Hotspur, oud-international en ex-bondscoach van Engeland, weet nog goed dat hij de Cruijff-draai zag. "Ik was zestien jaar oud en we keken thuis naar het WK van 1974. Hij deed of hij de bal voor ging zetten, sleepte de bal achter zijn standbeen terug en ging om de verdediger heen. Ik weet nog dat ik dacht: waarom heeft niemand dat eerder bedacht? Na het laatste fluitsignaal ging ik de tuin in om te oefenen."

Hoddle weet ook nog hoe hij in 1983 met Tottenham Hotspur tegen Feyenoord speelde. Hoddle speelde fantastisch en the Spurs wonnen met 4-2. Cruijff kwam na afloop in de kleedkamer van de Londenaren om Hoddle te feliciteren en zijn shirt te overhandigen. "Hij behoort tot de vijf beste spelers ooit, naast Pelé, Diego Maradona, George Best en Alfredo Di Stéfano. Nu kan Lionel Messi worden toegevoegd aan die lijst, maar voor mij was Cruijff de inspiratiebron. Het Oranje van de jaren 70… De Nederlanders waren de Europese Brazilianen", vindt Hoddle.

Na zijn carrière als speler drukte Cruijff zijn stempel op Barcelona. "Messi, Andrés Iniesta en Xavi waren bij andere clubs ook wel geslaagd, maar nu kwamen ze samen bij Barcelona. Dat komt door de waarden die Cruijff heeft geïnstalleerd. Die penalty van Luis Suárez en Messi, dat was een knipoog naar Cruijff. Een overwinning in de Champions League-finale in mei maakt het helemaal af."

Duizenden mensen brachten zaterdag in Barcelona, in het stadion Camp Nou, hun eerbetoon aan Johan Cruyff....

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 26 maart 2016

Meer nieuws

Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
19
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
5
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
26
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
17

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties