Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ik zou met hangende pootjes terugkeren, maar het tegendeel is gebleken'

Laatste update:

De transfer van Hoedt van AZ naar Lazio in 2015 was meer dan eens voer voor discussie. "In Nederland werd gezegd: hij vertrekt veel te snel, hij gaat het niet halen en komt met hangende pootjes terug. Uiteindelijk is het tegendeel gebleken", concludeert de mandekker in gesprek met de NOS. "Ik heb bij Lazio een hele goede tijd gehad, was op het einde superstabiel en kon niet voor niks een vijfjarig contract tekenen. Daarna verdiende ik een hele mooie transfer naar de Premier League. Dus als ik erop terugkijk, zou ik het zo weer doen."

Hoedt, die bij Lazio tot 61 wedstrijden kwam, heeft naar eigen zeggen ontzettend veel geleerd van het avontuur in de Serie A. "Je bent op jonge leeftijd op jezelf aangewezen, dat is alleen maar goed voor je ontwikkeling. Ook als mens word je er veel completer door. Ik ben daar als jonge jongen binnengekomen en ging daar als volwaardig profvoetballer weg." Hoedt wist zelfs het Nederlands elftal te halen, al ging het op clubniveau al snel minder. Bij Southampton kwam hij op een gegeven moment op de bank terecht.

Al snel volgden verhuurperiodes bij Celta de Vigo en Royal Antwerp. "Ik moet ook in de spiegel kijken. Ik heb in Engeland niet altijd het niveau gehaald dat ik kan halen", aldus de zelfkritische Hoedt. "Daarna heb ik gezocht naar de weg omhoog, die heb ik dit seizoen gevonden. Ik sta nu op een kruispunt, ga kijken wat het goede jaar me oplevert." Een frisse start in de Premier League is zeker een optie. "Een geweldige competitie waar ik ook heel veel heb geleerd bij een club die in de problemen zat. Het is zeker mijn ambitie om daar terug te keren."

"En Antwerp heeft een optie om mij te kopen", verwijst Hoedt naar de koopoptie van acht miljoen euro in het tot 1 juli lopende huurcontract met Southampton. Een terugkeer in Nederland lijkt een stuk minder aantrekkelijk te zijn. "Ik ben AZ superdankbaar dat ik mee mag trainen, maar het moet niet de insteek zijn om op dit moment terug te keren. De Eredivisie wordt steeds sterker en je moet niks uitsluiten, maar ik heb in Italië, Engeland en Spanje gespeeld en het liefst keer ik terug naar een van de vijf grote competities. We zien het wel."

Is Wesley Hoedt goed genoeg voor een van de vijf Europese topcompetities?

Meer nieuws

Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
64
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
23
Feyenoord-reserve over mogelijk vertrek: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging'
11
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
18
Pak 50x je inzet als Real Madrid en Bayern München allebei scoren!
0
Speler van Borussia Dortmund reist vanwege examen apart naar CL-kraker in Parijs
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties