Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ilkay Gündogan verzamelt 254.000 likes met kritiek op CL vanaf 2024

Laatste update:

De nieuwe opzet van de Champions League werd afgelopen maandag in het Zwitserse Montreux goedgekeurd door het uitvoerend comité van de UEFA. Vanaf 2024/25 zal het aantal clubs in de Champions League worden uitgebreid van 32 naar 36. Er wordt niet langer een poulesysteem gehanteerd, maar er wordt één ranglijst aangehouden voor alle 36 clubs. Alle clubs spelen tien groepswedstrijden. De beste acht clubs plaatsen zich voor de laatste zestien en worden aangevuld met de winnaars van de play-offs tussen de nummers 9 tot en met 24.

"Nu al dat gedoe rondom de Super League gaande is . . . Kunnen we het alsjeblieft ook hebben over de nieuwe opzet van de Champions League", twittert Gündogan. "Meer en meer en meer wedstrijden. Denkt dan niemand aan ons, aan de spelers? Het nieuwe formaat van de Champions League is de minste van twee kwaden in vergelijking met de Super League." De tweet van de middenvelder van Manchester City gaat viraal. De teller staat op het moment van schrijven op 254.000 likes en 64.000 retweets.

Gündogan verstuurde nog een andere tweet: "Het huidige formaat van de Champions League werkt geweldig en dat is de reden waarom het de populairste clubcompetitie ter wereld is. Voor de spelers zelf en voor de fans." Ook deze tweet genereerde binnen no time tienduizenden likes. Met het grotere aantal deelnemers, meer wedstrijden per club en eventueel ook twee wildcards voor grote clubs die zich niet via hun nationale competitie weten te plaatsen, is de UEFA desalniettemin tegemoetgekomen aan de wens van topclubs voor een lucratiever en sportief interessanter toernooi.

Dat kon niet verhinderen dat twaalf clubs uit Engeland, Spanje en Italië afgelopen zondag aankondigden een eigen Super League te beginnen. Deze clubs wilden met meer wedstrijden tussen topteams veel hogere inkomsten genereren dan ze nu met de Champions League doen. Na alle kritiek uit de voetbalwereld trokken zes Engelse clubs zich nog geen 48 uur later terug, evenals AC Milan, Internazionale en Atlético Madrid. Real Madrid, Barcelona en Juventus zien nog wél brood in de Super League.

Meer nieuws

Beuker schetst ideale Ajax-trainer: 'Louis van Gaal een fantastisch voorbeeld'
0
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Johan Derksen oppert nieuwe trainer Feyenoord; Valentijn Driessen geeft tegengas
3
Tuchel wijst één zondebok aan na Bayern - Real: 'Hij was veel te hebzuchtig'
16
John van den Brom toont clubliefde en keert definitief terug bij Vitesse
13
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties