Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League

Laatste update:

Foden kreeg maar liefst 42 procent van de stemmen, waarmee hij Declan Rice (Arsenal) en Rodri (Manchester City) voorbleef. Zij eindigden respectievelijk als tweede en derde in de uitverkiezing.

Als Foden zijn definitieve doorbraak nog niet had gehad, dan heeft hij deze dit seizoen zeker wel. In totaal kwam de Engelsman tot dusver tot 24 treffers namens Manchester City, waaronder één in de finale van het WK voor clubteams.

"Het is een enorme eer", aldus Foden op de website van de Football Writers' Association. "Ik ben erg blij dat ik deze prijs heb mogen ontvangen, maar ik had het niet kunnen doen zonder de hulp van mijn ploeggenoten. We hebben een speciale groep spelers bij City en ik ben bevoorrecht dat ik daar een onderdeel van ben."

Onder fans ging nog één andere naam vaak rond: die van Cole Palmer. De voormalig ploeggenoot van Foden is, naast Foden zelf, de enige speler in de Premier League die meer dan één hattrick wist te scoren dit seizoen, maar eindigt desondanks buiten de top drie.

Met het winnen van de prijs volgt Foden zijn ploeggenoot Erling Haaland op. De Noor legde vorig seizoen, toen hij het record brak van meeste doelpunten in één seizoen, beslag op de titel van beste speler. De enige Nederlanders die de prijs ooit wisten te winnen waren Robin van Persie (2012), Dennis Bergkamp (1998) en Frans Thijssen (1981).

De 23-jarige Foden kwam tot dusver al tot 265 wedstrijden in het eerste van Manchester City. Met de club, waar hij de jeugdopleiding doorliep, won hij al vijf keer de Premier League, waaronder vorig seizoen, toen Manchester City de Treble binnensleepte.

Meer nieuws

Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
4
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
38
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
17
Franse media noemen niet Zirkzee, maar andere opvallende afwezige bij Oranje
10
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties