Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Infantino kondigt nieuwe toernooien aan: WK voor clubs met 32 teams

Laatste update:

Infantino kondigde in 2019 al aan dat er een uitgebreid WK voor clubs zou komen. Het oorspronkelijke plan was destijds een nieuw toernooi met 24 clubs. De FIFA wilde het WK voor clubs eigenlijk in de zomer van 2021 uitbreiden, maar vanwege de coronapandemie werd hier een streep doorgezet. In 2025 wordt de uitbreiding van het toernooi alsnog een feit. "Het zal om de vier jaar plaatsvinden. De beste teams ter wereld zullen worden uitgenodigd", liet Infantino weten.

Daarnaast maakte de wereldvoetbalbond bekend dat het toernooi in februari 2023 in Marokko wordt gehouden. Het wereldkampioenschap voor clubs werd in 2000 door de FIFA opgericht. In veertien van de laatste vijftien seizoenen namen er telkens zeven clubs deel aan het toernooi, waarbij de winnaars van de Champions League tijdens de halve finale instroomden.

FIFA World Series en opzet WK
Infantino gaf ook aan dat er in de vorm van de FIFA World Series een nieuw landentoernooi komt. Dit toernooi moet in een even jaar in maart gehouden gaan worden. Vier landen van vier verschillende continenten nemen het in vriendschappelijke duels tegen elkaar op. Ook gaat de FIFA de opzet van het uitgebreide wk 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada heroverwegen. In het oorspronkelijke format zouden 48 landen verdeeld worden over zestien poules van drie landen, maar er wordt nu ook gedacht aan twaalf poules van vier. In dat geval loopt het aantal duels echter wel op van 64 naar 102 duels.

Meer nieuws

FC Barcelona heeft belangrijke plek twee voor het grijpen na nederlaag Girona
2
Op hol geslagen Bentancur moet door ploeggenoot bij zinnen worden gebracht
6
Real Madrid voert show op in Bernabéu; Ancelotti staat voor keepersdilemma
21
ADO doet goede zaken in KKD-play-offs met verdiende zege op De Graafschap
6
Tijjani Babangida verliest na broer Ibrahim ook zoon Fadil (1) na auto-ongeluk
6
Manchester City kan het karwei zondag afmaken dankzij heldenrol Ortega
131

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties