Ingevallen Ribéry voorkomt vervroegd feest in Dortmund

Werder Bremen - Bayern München 1-2
Dat de landstitel voorafgaand aan het duel al geen onderwerp van gesprek meer was in München, liet Jupp Heynckes opzichtig doorschemeren. Voor de ontmoeting in het Weserstadion liet de coach sterren als Franck Ribéry, Arjen Robben en Mario Gómez op de bank beginnen en dat deed zich gelden. Bayern speelde in de eerste helft weinig klaar, al kon datzelfde gezegd worden van de thuisploeg. Oud-Ajacied Markus Rosenberg was namens de gastheren het dichtst bij een doelpunt, terwijl invaller-spits Nils Petersen en Thomas Müller namens Bayern gevaar stichtten. De 0-0 tussenstand was echter een logisch gevolg van de matige eerste 45 minuten.

Na de pauze werd het leuker. Bayern kreeg via Ivica Olic de eerste grote kans, maar de Kroaat schoot gehaast voorlangs. Niet veel later was Claudio Pizarro dicht bij de 1-0. De Werder-spits timede perfect op een puntgave voorzet, maar zag zijn fraaie kopbal over de lat gewerkt worden door Manuel Neuer. Een minuut nadien was het alsnog kassa. Pizarro verlengde een hoekschop en vond verdediger Naldo, die simpel kon afronden. Rosenberg kreeg een kwartier voor tijd de gelegenheid om het duel in het slot te gooien, maar de Zweed handelde veel te traag en werd van de bal gelopen. Aan de overkant profiteerde Bayern. De ingevallen Ribéry zette voor, waarna Naldo de bal in eigen doel werkte. Die 1-1 was niet genoeg om Borussia dwars te zitten, maar in blessuretijd deed Bayern dat alsnog. Ribéry zorgde voor de late 1-2.

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 0-1
Plaats vier ligt buiten bereik voor Bayer Leverkusen, dus gaat men voor de vijfde plek; die geeft recht op directe plaatsing voor de Europa League-groepsfase. Dankzij een 0-1 overwinning in Hoffenheim is dat nog uitermate haalbaar Voor rust maakten echter zowel Hoffe als die Werkself er een hopeloze wedstrijd van. Om precies te zijn werd er nul keer op doel geschoten door beide teams, hetgeen de wedstrijd erg onaantrekkelijk maakte. Na een uur spelen besloot Markus Babbel om Ryan Babel van het veld te halen ten faveure van Peniel Mlapa. Het doelpunt viel echter bij de tegenstander: tien minuten voor het einde haalde André Schürrle succesvol de trekker over namens Leverkusen.

1. FC Köln - VfB Stuttgart 1-1
FC Köln strijdt nog altijd volop tegen degradatie, terwijl Stuttgart de laatste drie duels moet benutten om een Europa League-ticket veilig te stellen. Het bleken genoeg ingrediënten voor een onderhoudend duel, waarin de thuisploeg vijf minuten na rust de leiding nam. Slawomir Peszko kon op aangeven van Lukas Podolski van dichtbij afronden. Even leken de drie cruciale punten daarmee in Keulen te blijven, maar Cacau bepaalde anders. De international schoot via twee keer de binnenkant van de paal de gelijkmaker tegen de touwen. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord. Voor Stuttgart is de vierde plek daardoor zo goed als onhaalbaar geworden. FC Köln stevent af op de duels om promotie/degradatie.

1. FC Nürnberg - Hamburger SV 1-1
Als het drie punten zou hebben gepakt was het zo goed als veilig, maar na zaterdag is HSV nog steeds niet helemaal gevrijwaard van degradatiegevaar. De 1-1 remise in Nürnberg was ook een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen, want interessant was de ontmoeting eigenlijk geen moment. Richting het rustsignaal ging het niveau wel iets omhoog, maar de spanning was helaas ver te zoeken. Pas na rust kwam de wedstrijd iets tot leven. Heung-Min Son scoorde als eerst, nadat Marcus Berg ten val kwam. Vlot daarna trok Daniel Didavi de stand gelijk met zijn vijfde goal in de laatste vier wedstrijden. Hij passeerde de 34-jarige Bundesliga-debutant Sven Neuhaus (34) en bracht zijn team een punt.

Hertha BSC - 1. FC Kaiserslautern 1-2
Uitgerekend Kaiserslautern, de zwakst scorende club in de complete Bundesliga, had nu eens geen problemen het doel te vinden. Oliver Kirch brak na een half uur de wedstrijd open, door geslaap achterin bij Hertha af te straffen. Op aangeven van Olcay Sahan maakte de middenvelder zijn eerste doelpunt van het seizoen. Andrew Wooten, de jonge Amerikaan die dit seizoen ook nog niet had gescoord, zette Lautern tien minuten daarna helemaal in een zetel met de 0-2 vanaf zo'n tien meter. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat Kaiserslautern voor rust tweemaal scoorde. Een doelpunt van Peter Niemeyer maakte het nog even spannend, maar meer ook niet. Hij ging er zelf nog vanaf met tweemaal geel.