Inter breekt stokoud clubrecord uit 1967; Juventus slaat enorme flater

Internazionale - Hellas 1-0
Roberto Mancini boekte met Internazionale zijn 111e overwinning als trainer in de Serie A en op eigen veld zijn i Nerazzurri na woensdagavond al 27 competitiewedstrijden ongeslagen tegen Hellas. Mancini liet Adem Ljajic debuteren en zag Felipe Melo tien minuten na rust het verschil maken in het Giuseppe Meazza. De Braziliaan kopte na een hoekschop van Alex Telles steenhard binnen: 1-0. Hellas had een paar seconden daarvoor nog kunnen scoren, maar Jacopo Sala raakte het aluminium. Mauro Icardi kreeg nog een kans op de 2-0, maar die liet hij liggen. Hellas slaagde er ook niet meer in om tegen te scoren, waardoor Internazionale voor het eerst sinds 1966/67 zijn eerste vijf wedstrijden in één seizoen in de Serie A wist te winnen.

Juventus - Frosinone 1-1
Juventus speelde twee keer eerder tegen Frosinone en dat was nog in het seizoen 2006/07 in de Serie B. Gianluigi Buffon en collega-doelman Massimo Zappino waren er ook toen bij , maar stonden woensdag niet in de basis in het Juventus Stadion. Zij zagen vanaf de zijkant hoe de thuisploeg in de eerste helft zeker niet onaardig speelde en ook een paar keer dicht bij een treffer kwam; Paul Pogba trof met een kopbal zelfs de lat. Frosinone raakte zelf ook de paal. Kort nadat Paulo Dybala in de tweede helft ook het houtwerk raakte, opende Simone Zaza met een van richting veranderd schot de score: 1-0. Door een late treffer van Leonardo Blanchard werd het echter toch nog 1-1 en pakte Frosinone zijn eerste punt ooit in de Serie A.

Carpi - Napoli 0-0
Napoli had voorafgaand aan het seizoen de hoop uitgesproken om dit seizoen écht een gooi te kunnen doen naar de landstitel, maar wat de ploeg uit Napels laat zien houdt nog niet over. Met slechts een overwinning in vier duels bivakkeerde Napoli op plek elf in de rangschikking en ook in de midweekse speelronde kwam Napoli niet tot een zege. Promovendus Carpi, dat voorafgaand aan het duel met Napoli nog maar een punt pakte, hield de ploeg van onder anderen Gonzalo Higuaín en Dries Mertens van scoren af. Omdat Carpi zelf ook niet scoorde, eindigde de wedstrijd zoals het begon: 0-0.

Chievo - Torino 1-0
Door de uiterst matige start van het seizoen van Juventus neemt Torino in de bovenste regionen van de Serie A de honneurs waar namens de stad Turijn. Torino zat lijstaanvoerder Internazionale op de hielen na vier speelrondes, maar woensdag maakte de tweede club uit Turijn pas op de plaats. Chievo, dat ook goed aan het seizoen was begonnen, was in eigen huis met 1-0 te sterk. Een kwartier voor tijd maakte Lucas Castro het enige doelpunt van de wedstrijd.

Fiorentina - Bologna 2-0
Fiorentina heeft de selectie in de zomerse transferperiode flink versterkt en de verwachting in Italië is dat La Viola dit voetbaljaar serieus mee kan doen om de bovenste plekken. Laagvlieger Bologna werd woensdag in ieder geval aan de kant gezet, al was het met moeite. Pas een kwartier voor tijd opende de van Borussia Dortmund overgenomen Jakub Blaszczykowski de score. Vlak voor tijd pakte Nikola Kalinic de punten helemaal in voor de ploeg uit Florence.

Sampdoria - AS Roma 2-1
Roma leed woensdag voor de tweede keer op rij puntverlies in eigen land. I Giallorossi kwamen vijf minuten na rust door een geweldige streep van een vrije trap van Eder op achterstand, maar kwamen twintig minuten voor tijd langszij dankzij Mohamed Salah. De aanvaller vond na een passje van Miralem Pjanic met zijn linker de korte hoek: 1-1. Het team van Rudi Garcia hoopte daarna door te drukken, maar vijf minuten voor tijd maakte Kostas Manolas een eigen doelpunt toen hij een harde voorzet van Eder wilde wegwerken: 2-1. In de eerste helft waren de beste kansen voor Roma geweest en na de gelijkmaker kregen Edin Dzeko en Salah de kans om er 1-2 van te maken, maar de treffer viel dus later aan de andere kant.

Lazio - Genoa 2-0
Lazio verloor zondag met 5-0 van Napoli en Wesley Hoedt mocht vanwege dat duel niet in de basis starten tegen Genoa. Hij zat met onder anderen Edson Braafheid op de bank, terwijl Ricardo Kishna wel de hele wedstrijd mocht spelen. Hét hoogtepunt van het duel in Stadio Olimpico was de 2-0 van Felipe Anderson na ruim een uur spelen; de Braziliaan krulde de bal op prachtige wijze in de winkelhaak. De score was geopend door Filip Djordjevic, die voor het eerst dit seizoen in de basis mocht starten en uit een kopbal dus ook direct zijn eerste goal maakte. Genoa eindigde het duel door rode kaarten voor Issa Cissokho en Goran Pandev met negen man.

Felipe Melo helpt Internazionale aan een 1-0 overwinning op Hellas Verona en zodoende heeft de club uit Milaan (doelsaldo 6-1) nog geen enkel punt laten liggen! Vijf duels in de Serie A, vijftien punten! #nerazzurri #calcio #seriea #instavoetbalzone