Inter na afschuwelijke misser ingehaald door Lazio en Fiorentina

Internazionale - Genoa 1-1
Inter gaat met een slecht gevoel de winterstop in. De ploeg niet alleen punten liggen: het speelde ook niet goed tegen Genoa, de nummer negentien van de ranglijst. De wedstrijd begon nog wel aardig. Sebastien Frey had een opvallende redding met zijn voeten in huis bij een poging van Rodrigo Palacio, terwijl aan de overkant Juraj Kucka voor het eerste gevaar van Genoa zorgde. De bezoekers kregen een kwartier voor rust een enorme kans om op voorsprong te komen, maar Samir Handanovic had een uitstekende save in huis bij een inzet van Ciro Immobile. Inter viel tegen en moest aan het begin van de tweede helft al de tweede wissel brengen. Cristian Chivu kwam in de ploeg voor Juan Jesus, nadat Ricky Alvarez na een halfuur al was vervangen door Alvaro Pereira.

Met Chivu binnen de lijnen kreeg Inter kort in de tweede helft twee goede kansen om de score te openen. Eerst ramde Palacio de bal over het doel van Frey en even later dwong de spits de keeper tot een prima redding, waarna Milito de rebound over schoot. Inter begon dus sterk aan het tweede bedrijf, maar het bleek geen voorbode op meer te zijn. De Milanezen waren erg slordig, terwijl Genoa loerde op countermogelijkheden. Dertien minuten voor tijd was de ploeg uit zo'n tegenaanval trefzeker: Immobile werd niet aangepakt door Andrea Rannochia, passeerde zijn tegenstander alsof hij er niet stond en schoof de 0-1 binnen.

Inter reageerde aangeslagen op de tegentreffer. De thuisploeg was even niet bij de les en kreeg bijna ook direct de 0-2 om de oren, toen Rannochia weer niet sterk verdedigde, maar Handanovic Immobile nu te ver naar buiten dreef. Aan de overkant maakte Rannochia zijn fout bijna goed, maar hij kopte net over, voordat Esteban Cambiasso wel voor de gelijkmaker zorgde. De Argentijn werd niet goed gedekt bij een vreemde voorzet van Antonio Cassano, waarna Cambiasso binnen kon koppen. Inter nam geen genoegen met dit punt en ging op zoek naar de zege, waar het een minuut voor tijd een enorme kans voor kreeg. Livaja wist voor een open doel echter niet te scoren en daardoor moest Inter genoegen nemen met slechts een punt: 1-1.

Sampdoria - Lazio 0-1
Lazio profiteerde later op de middag optimaal van het puntverlies van Internazionale. Sampdoria, dat deze week afscheid nam van coach Ciro Ferrara, bleek echter een taaiere opponent dan verwacht. De thuisploeg begon goed en zette Lazio-goalie Federico Marchetti in de openingsfase twee keer flink aan het werk. Lazio, dat het eerste halfuur weinig liet zien, nam bij de eerste goede mogelijkheid echter meteen afstand. Senad Lulic vond Hernanes, die met een van richting veranderd schot doelman Sergio Romero kansloos liet. Samp was nadien nog diverse malen in de buurt van een gelijkmaker, maar had weinig geluk in de afronding. Zo zag Daniele Gastaldello bijvoorbeeld een kopbal rakelings naast vliegen. Sampdoria blijft daardoor in de gevarenzone staan. Lazio houdt zicht op Juventus.

Palermo - Fiorentina 0-3
Fiorentina heeft dankzij een overwinning op Sicilië evenveel punten als Inter, maar staat dankzij een beter doelsaldo nu een plekje hoger dan de werkgever van Wesley Sneijder. Stevan Jovetic was de grote man bij la Viola, door twee keer te scoren: zijn eerste dubbelslag sinds augustus. De Montenegrijn opende vier minuten na rust de score, na een schitterende steekpass van Juan Cuadrado, en verdubbelde zeven minuten voor tijd de marge met een benutte strafschop. De afronding was prachtig: Jovetic koos voor een 'panenka' en voerde die uitstekend uit. Een minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kreeg Fiorentina nog een penalty en die werd benut door Gonzalo Rodriguez, die hard en laag binnenschoot.

Siena - Napoli 0-2
Napoli kwam met de schrik vrij bij Siena, de hekkensluiter van de ranglijst. De ploeg van Walter Mazzarri had het erg zwaar bij de laagvlieger en kwam in de eerste helft nauwelijks tot kansen. Kort in de tweede helft kreeg Napoli wel een grote kans, toen Edinson Cavani Marek Hamsik vond, maar oog in oog met Siena-doelman Gianluca Pengolo was de Slowaak niet scherp in de afronding. De fans van Napoli vreesden vervolgens lang voor puntenverlies, maar vijf minuten voor tijd kon Christian Maggio op aangeven van Hamsik alsnog de 0-1 binnentikken. Cavani benutte even later nog een strafschop (gegeven na een overtreding op Goran Pandev), en heeft nu tegen alle clubs uit de Serie A gescoord, en Siena eindigde met tien man wegens een elleboogstoot van Emanuele Calaio. Napoli heeft nu een punt minder dan Inter.