Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Interesse Feyenoord in Rindarøy is terecht

Laatste update:

Al ruim negen jaar volg ik met bovengemiddelde interesse het Noorse voetbal. Op vakantie in Noorwegen in het jaar 2000 ben ik mijn hart verloren aan Molde Fotball Klubb. De club uit het midden van Noorwegen volg ik sindsdien op de voet en door de jaren heen heb ik de club gesteund door dik en dun. Ik heb tientallen spelers zien komen en gaan. Zo vertrokken onder andere Daniel Berg Hestad en Rob Friend richting de Nederlandse Eredivisie. Na de winterstop zou daar zo maar een volgende speler aan kunnen worden toegevoegd: Knut Olav Rindarøy.

Rijzende ster in Molde
Tot het desbetreffende artikel wist ik nog niet heel veel van deze speler, dus ben ik me de afgelopen weken gaan verdiepen in deze linksback. Rindarøy maakte ruim vijf jaar geleden al zijn debuut in het eerste elftal van Molde FK. Het jeugdexponent werd al op jonge leeftijd weggeplukt uit zijn geboorteplaats Gossen. Na zijn debuut duurde het nog bijna twee jaar, voordat hij een basisplaats wist te veroveren. Hoewel het seizoen 2006 voor Molde FK zelf een teleurstellende jaargang was, de ploeg degradeerde uiteindelijk zelfs uit de Tippeligaen, het hoogste niveau in Noorwegen, betekende dit seizoen voor Rindarøy zijn definitieve doorbraak als basisspeler.

Het jaar erop promoveerde hij met Molde FK terug naar het hoogste niveau. Tot op dat moment was hij niet meer dan een dienende speler, die zelf onopvallend zijn wedstrijden afwerkte voor de club. Dit veranderde echter door de komst van de Zweedse trainer Kjell Jonevret. Jonevret staat in Scandinavië bekent als een trainer die zijn elftal verzorgd en aanvallend voetbal laat spelen. Voor Rindarøy betekende dit dat hij een aanvallende bijdrage als opkomende linksback moest gaan leveren. Een rol waar hij aanvankelijk aan moest wennen, maar één die hij inmiddels volledig onder de knie heeft. De nu 24-jarige linksback is niet meer weg te denken uit het basiselftal van Molde FK en een uitgegroeid tot een belangrijke spil in het aanvalsspel van de ploeg van Jonevret.

Rindarøy kiest zijn momenten uitstekend en beschikt over een afgemeten voorzet en een prima afstandsschot. De Noor werd dit seizoen, Noorwegen heeft een zomercompetitie die loopt van maart tot oktober, gekozen in het Elftal van het Jaar en heeft inmiddels ook zijn eerste interland gespeeld voor het Noorse nationale elftal. Zijn spel van de afgelopen weken heeft me meer dan eens verbaasd. Ik heb hem de afgelopen jaren meerdere malen live mogen aanschouwen, maar pas nu komt zijn potentie daadwerkelijk aan het licht. Hij is in mijn ogen een zeer complete back. De interesse van Feyenoord in Rindarøy is dan ook terecht.

Feyenoord als volgende stap?
Feyenoord zit momenteel met de aflopende contracten van meerdere geroutineerde spelers. Ook op de linksback positie ontstaan volgend seizoen mogelijk problemen. Het is namelijk niet zeker of de toekomst van Giovanni van Bronckhorst en Tim de Cler in Rotterdam-Zuid ligt. De relatief goedkope Rindarøy zou een prima alternatief zijn. Wanneer Feyenoord de Noor in de winterstop weet aan te trekken, zou hij eerst een half jaar kunnen acclimatiseren, alvorens door Mario Been definitief in het elftal te worden ingepast.

Voor Molde FK zou het vertrek van Rindarøy natuurlijk een aderlating zijn. Maar aan de andere kant kan het worden gezien als een compliment voor de eigen jeugdopleiding. Rindarøy is namelijk niet het enige jeugdexponent dat momenteel rondloopt in de basiself van Molde FK. Diverse spelers zouden zeer zeker niet misstaan bij een (sub)topper in de Eredivisie. Beenhakker heeft het in ieder geval goed gezien, Rindarøy is zeer zeker een versterking voor Feyenoord.

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
5
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
7
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
54
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
80
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties