Internazionale gaat wederom in de fout en lijkt af te haken in titelstrijd

Internazionale verloor in 1988 voor het laatst van Torino en een nieuwe nederlaag zat er zondagavond zeker in, want de ploeg van Stramaccioni stelde teleur in Giuseppe Meazza. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, dankzij Cristian Chivu. Hij draaide na vijf minuten een vrije trap prachtig in de verre hoek: 1-0. De bezoekers begonnen krampachtig, maar beten na de eerste tien minuten meer van zich af. Dat leidde na een kwart wedstrijd spelen ook tot de gelijkmaker, al kreeg men die eigenlijk in de schoot geworpen.

Fredy Guarín gooide als libero (!) de trukendoos open en had dat beter niet kunnen doen. Riccardo Meggiorini onderschepte de bal en krulde het leder langs Samir Handanovic (1-1). Zijn laatste competitiegoal was nota bene in september 2011 tegen i Nerazzurri. Na de gelijkmaker was het duel meer in evenwicht, maar Stramaccioni ging met extra kopzorgen de kleedkamer in, omdat hij de geblesseerde Chivu nog moest vervangen. De coach werd er na rust niet blijer van, want na zeven minuten stond het 1-2; Meggiorini tikte een lage voorzet van Alessio Cerci binnen.

Inter ging in de achtervolging en Torino beperkte zich tot tegenhouden. Dat lukte echter niet, want na 65 minuten bezorgde Javier Zanetti na een rush de bal bij landgenoot Esteban Cambiasso, die van dichtbij binnenschoof: 2-2. De blauwzwarte brigade kwam even later met de schrik vrij toen invaller Rolando Bianchi met een punter de paal raakte namens il Granata. Het lukte Inter aan de andere kant ook niet meer om te scoren, waardoor een hels fluitconcert volgde. De club uit de modestad blijft op de vierde plek staan en lijkt de Scudetto al bijna te kunnen vergeten.