Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Vitesse aan de rand van de afgrond: 'Staan er heel slecht voor, we lopen leeg'

Laatste update:

"Het is niet vijf minuten voor twaalf voor deze club, maar één minuut voor twaalf", wordt Reijntjes op het persmoment geciteerd door onder meer De Gelderlander. "Partijen beseffen niet hoe slecht Vitesse ervoor staat."

Monsterklus


Vitesse moet de komende weken hemel en aarde bewegen om de licentie te kunnen behouden. De degradant uit Arnhem moet de aandelen van de Russische eigenaar Valeri Oyf overhevelen naar de stichting Vitesse voor Altijd. Dat is een lastige kwestie, daar Coley Parry Vitesse wil overnemen met de Common Group. De licentiecommissie heeft dat voorstel afgekeurd, al heeft Parry inmiddels beroep aangetekend.

"Parry beroept zich op afspraken uit het verleden", verduidelijkt Reijntjes. "De aandelenoverdracht naar de stichting kan dus niet. We zijn in gesprek, maar de kwestie is nog niet opgelost. Wij verliezen alleen elke dag tijd. En tijd hebben we niet."

Problemen


Dat Vitesse in Russische handen is, zorgt voor problemen. Huisbankier ING wil de handen aftrekken van de Arnhemse club. Accountantsbureau BDO is zelfs al teruggetreden. Daarnaast weigert de licentiecommissie van de KNVB om een licentie te verstrekken, zolang er sprake is van inmenging vanuit Rusland.

"Er staan nu veel mensen aan de zijlijn. Ik probeer iedereen te doordringen van het feit dat het er echt heel slecht voorstaat met Vitesse. Financieel vooral. We lopen leeg", waarschuwt de zeer bezorgde Reijntjes.

Vitesse snapt dat de deadline naar voren is gehaald door de licentiecommissie. "Maar de licentiecommissie kijkt naar de competitie van volgend jaar. Door nu de deadline te stellen is er ook nog tijd voor beroep en een eventuele rechtszaak. Dit proces gaat nog echt wel maanden duren", aldus de Vitesse-directeur.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Ajax hakt knoop door over toekomst van Damián van der Vaart
14
Mario Been ziet 'veel logischere optie' voor Feyenoord dan Nuri Sahin
17
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
16
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Newcastle United
11
De winnaars van de Gouden Schilden 2023/24 zijn bekend: Roda JC hofleverancier
2
Live meepraten in de Premier League: Brighton & Hove Albion - Chelsea
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties