Invaller Allen berooft Arsenal in slotfase van overwinning

Liverpool - Arsenal 3-3
Het speelschema in Engeland is overvol, maar Liverpool en Arsenal maakten woensdag niet de indruk dat zij vermoeid zijn geraakt. De twee ploegen maakten er een heerlijke wedstrijd van en na ruim twintig minuten spelen was er al vier keer gescoord. Roberto Firmino opende namens Liverpool de score: Petr Cech wist een knal van Emre Can nog te keren, maar was vervolgens kansloos bij de rebound van Firmino. De voorsprong van Liverpool was verdiend, want de thuisploeg was sterk gestart, maar Arsenal kwam bij de eerste serieuze mogelijkheid die het kreeg direct op gelijke hoogte. Het steekpassje van Joël Campbell op Aaron Ramsey was perfect en werd door de Welshman gepromoveerd tot assist: Simon Mignolet werd geklopt in de korte hoek.

De wedstrijd speelde zich af in een verschrikkelijk hoog tempo en Firmino maakte op prachtige wijze zijn tweede van de avond, door de bal op de rand van het strafschopgebied in de kruising te knallen. Aan de overkant haalde Mamadou Sakho een inzet van Ramsey van de doellijn, maar uit de hoekschop die volgde viel alsnog de 2-2, gemaakt door Olivier Giroud. De Fransman had even later ook de 2-3 móeten maken, toen hij na een geweldige aanval voor een open doel werd gezet, maar van dichtbij miste Giroud op onbegrijpelijke wijze. Arsenal was in het tweede gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij, maar in de blessuretijd van de enerverende eerste vijfenveertig minuten was Firmino nog dicht bij zijn hattrick.

Liverpool en Arsenal leken het kwartiertje rust om bij te komen wel te kunnen gebruiken. In de tweede helft ging het spektakel gewoon weer verder: beide ploegen zochten vol de aanval en na tien minuten kwam Arsenal voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong, toen Giroud goed wegdraaide van Kolo Touré en de bal in de verre hoek stuurde. Liverpool moest nu in de achtervolging en Christian Benteke, verrassend genoeg op de bank begonnen, werd in het veld gestuurd om iets te forceren. Liverpool voerde de druk op, maar Arsenal leek eenvoudig stand te houden. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd ging het echter toch nog mis voor the Gunners: Allen schoot de 3-3 langs Cech en zette Anfield in vuur en vlam.

Tottenham Hotspur - Leicester City 0-1
Tottenham Hotspur en Leicester City zullen wel moe worden van elkaar: de clubs komen elkaar in twaalf maanden tijd liefst zeven keer tegen. Alleen al in januari van dit jaar staan er drie ontmoetingen op de kalender: zondag werd het in de FA Cup 2-2, woensdag werd er dus gevoetbald in competitieverband en over een week staat de replay in bekerverband op het programma. Woensdag begon Tottenham beter op White Hart Lane, maar Leicester hield stand en kwam naarmate de eerste helft vorderde wat beter in de wedstrijd. Grote kansen vielen er niet te noteren, of het moeten afstandsschoten van Christian Eriksen en Danny Drinkwater geweest zijn. De keepers van beide partijen redden bekwaam.

Na de onderbreking lieten beide partijen zich gelden, al was de beste kans lange tijd voor Tottenham. Steraanvaller Harry Kane werd weggestuurd door Érik Lamela en waar een vrije kans normaal gesproken een kolfje naar de hand van de spits is, werkte hij de bal nu via keeper Kasper Schmeichel tegen de lat. Dat kwam hem in de slotfase nog duur te staan. Tottenham ging vol voor de overwinning, manager Mauricio Pochettino wisselde aanvallend, maar het was Leicester dat scoorde. Robert Huth kopte binnen bij een hoekschop en zorgde er zo voor dat Leicester weer evenveel punten heeft als Arsenal.