Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Invaller Wijnaldum breekt de ban voor winnend Oranje

Laatste update:

Deelname aan het EK in Frankrijk is dus weer in zicht. Nederland moet bij de eerste twee ploegen eindigen om naar het eindtoernooi te gaan (de derde plek lijkt door de slechte resultaten uit de eerste vijf speelronden al niet meer voldoende) en dat is dankzij de overwinning op Letland zeker weer haalbaar. Nederland nam wel pas laat afstand van de voetbaldwerg, al lag dat zeker niet aan een gebrek aan kansen: Nederland had voor het eerst in tien jaar zeventien doelpogingen in de eerste helft, maar Andris Vanis hield zijn doel voor de onderbreking schoon.

De eerste serieuze kans viel na tien minuten te noteren, toen Narsingh de bal bij Memphis Depay kreeg, maar hij over schoot. Depay schoot later in de eerste helft ook nog via de handen van Vanis in het zijnet en zijn omhaal kon eenvoudig gekeerd worden. Wesley Sneijder raakte met een geplaatst schot de paal, terwijl ook Robin van Persie, Jetro Willems en Narsingh nog goede kansen kregen. Het vizier stond in de eerste helft echter niet op scherp bij de Oranje-spelers en dat werd kort voor rust nog bijna hard afgestraft door aanvaller Valerijs Sabala, die bij een spaarzame tegenaanval van Letland maar net naast het doel van Jasper Cillessen mikte.

In de tweede helft hervatte Nederland de zoektocht naar de openingstreffer en al vroeg na de thee kreeg Depay een volgende goede kans op zijn vierde interlandtreffer, maar na slim voorbereidend werk van Sneijder kopte de aanvaller net over. Hiddink hoopte dat dit een voorbode zou zijn op een stormloop op het doel van Letland, maar daar bleek geen sprake van. Oranje wist na de mogelijkheid voor Depay lange tijd geen kansen meer te creëren en de frustratie was van de gezichten van de spelers af te lezen. Vooral Sneijder liep duidelijk balend over het veld. Hiddink besloot een klein halfuur voor tijd om in te grijpen en haalde aanvoerder Van Persie naar de kant, ten faveure van Wijnaldum.

De PSV'er liet zich direct na zijn invalbeurt gelden: eerst werd een goede kopbal nog gekeerd door Vanis, maar de keeper werd na 67 minuten spelen dan eindelijk gepasseerd, toen Wijnaldum de bal na een geblokt schot van Sneijder voor zijn voeten kreeg en het leder na een draai om zijn tegenstander binnen punterde. Hierna ontstond er wat meer ruimte in de Letse defensie en daar profiteerde Oranje direct van, want een paar minuten na de openingstreffer maakte Narsingh er 0-2 van. Het duel was hiermee beslist en Depay probeerde in het restant ook nog een goaltje mee te pikken, terwijl Sneijder met een heerlijke stift nog de lat raakte en Klaas-Jan Huntelaar net over schoot. Het bleef bij 0-2.

-
Denk je dat Nederland naar het EK gaat?

Meer nieuws

Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
0
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
4
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
25
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
21
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties