Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Is Haller nu té goed voor Ajax? 'Ze kunnen nog goede winst op hem maken'

Laatste update:

"Wat ik superknap vind, is hoe stoïcijns Haller is gebleven na zo'n zwaar half jaar", vertelt Arnold Bruggink in het Algemeen Dagblad. "Ik heb hem bij Jong Frankrijk al zien spelen en ik ken de voormalige teammanager van Eintracht Frankfurt goed. Hij en technisch directeur Fredi Bobic waren daar enorm onder de indruk van zijn persoonlijkheid en mentaliteit als prof. Haller doet er alles aan en dat komt er nu ook weer uit."

Haller, 27 jaar, is voorlopig ook de topscorer van de Eredivisie: in dertien competitieduels van Ajax was hij goed voor negen treffers. In totaal staat de teller dus op achttien doelpunten in slechts negentien ontmoetingen. In zijn eerste half jaar was hij goed voor 13 goals in 23 duels. De treffers in Europa springen uiteraard meer in het oog. Wat ook opvalt aan zijn doelpunten in de Champions League, is dat Haller meestal toeslaat in de doelmond. "De meeste topspitsen doen dat. Tussen de vijf en elf meter van het doel", stelt Bruggink vrijdag in gesprek met het dagblad.

"Die tweede tegen Besiktas, dat kun je op mazzel gooien, maar dat is het niet helemaal. Dat is ook instinct van waar ballen vallen. Dat beheerst hij heel goed." De analyticus vindt het 'een tikkeltje opportunistisch' om af te vragen of Haller plots té goed voor Ajax is geworden. "Maar ik denk wel dat veel clubs nu meekijken en hem beter gaan volgen en ik denk ook dat Ajax ondanks die 22 miljoen euro goede winst op hem kan maken. Bij Borussia Dortmund werd hij al genoemd als potentiële opvolger van Erling Braut Haaland."

"De vraag is ook of hij dat nog moet willen. Hij moet denk ik vooral koesteren wat hij nu heeft, lekker topscorer van de Eredivisie worden en dan verder kijken." Haller, die een contract tot medio 2025 heeft, werd in zijn loopbaan tot driemaal toe een recordaankoop voor een club. Eintracht Frankfurt betaalde in 2017 acht miljoen euro voor Haller, die daarmee de duurste aankoop ooit werd. Dat was hij vervolgens ook bij West Ham United, dat liefst vijftig miljoen euro neertelde. En ook Ajax had tot januari van dit kalenderjaar nog nooit 22,5 miljoen euro voor een voetballer uitgegeven.

Meer nieuws

De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
6
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
25
Nijhuis onthult: 'Ik heb zelf gezorgd voor vrijspraak nadat ik rood uitdeelde'
10
VZ Kort: Jesse Marsch gaat als bondscoach naar het WK 2026
77
Liverpool geeft zege na blunder van Emi Martínez en goal van Gakpo tóch nog weg
25
FC Barcelona maakt geen fout en neemt plek twee over van Girona
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties